Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Trump θα ανακοινώσει τον νέο επικεφαλής της Fed την επόμενη εβδομάδα

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Trump θα ανακοινώσει τον νέο επικεφαλής της Fed την επόμενη εβδομάδα
Αρκετές πιθανότητες έχει η νυν επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η οποία έχει εφαρμόσει πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, κρατώντας χαμηλά τα επιτόκια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα ανακοινώσει τον επόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed, Federal Reserve) την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, μια επιλογή που θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την οικονομική του ατζέντα.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να προβεί σε ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα, αλλά πέρα από αυτό, δεν έχω άλλες λεπτομέρειες να προσθέσω", δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders.
Αρκετές πιθανότητες έχει η νυν επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η οποία έχει εφαρμόσει πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, κρατώντας χαμηλά τα επιτόκια.
Ο οικονομολόγος του πανεπιστημίου του Stanford John Taylor, ο οποίος είναι υποστηρικτής της πολιτικής για υψηλότερα επιτόκια, είναι επίσης μια πολύ πιθανή επιλογή.
Αυτή η αυστηρότερη νομισματική πολιτική έχει υποστηρικτές σε όλο το ρεπουμπλικανικό κόμμα, το οποίο προβληματίζεται ιδιαίτερα για τον πληθωρισμό.
Άλλος υποψήφιος, είναι ο Kevin Warsh, πρώην κυβερνήτης της Fed, υπέρμαχος υψηλότερων επιτοκίων και αυτός και γαμπρός του συνεργάτη του Trump, Ronald Lauder.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης