Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά σχεδόν 8 μηνών το πετρέλαιο, κέρδη 2,4%, στα 53,90 δολ. ανά βαρέλι - Σε υψηλό άνω των 2 ετών το Brent

Σε υψηλά σχεδόν 8 μηνών το πετρέλαιο, κέρδη 2,4%, στα 53,90 δολ. ανά βαρέλι - Σε υψηλό άνω των 2 ετών το Brent
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρήκαν στήριξη στις προσδοκίες ότι η συμφωνία για περικοπή της παραγωγής θα επεκταθεί μέχρι τα τέλη του 2018
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (27/10/2017) το πετρέλαιο, με το αργό να ανέρχεται σε υψηλό σχεδόν 8 μηνών, ενώ το Brent τερμάτισε πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές του Ιουλίου του 2015.
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρήκαν στήριξη στις προσδοκίες ότι οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί θα επεκτείνουν τη συμφωνία για περικοπή της παραγωγής μέχρι τα τέλη του 2018.
Παράλληλα, ώθηση στο πετρέλαιο προσέφεραν οι χθεσινές (26/10) δηλώσεις του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας ότι θα στηρίξει την επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για τις περικοπές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το πετρέλαιο μπορεί να εξακολουθήσει να παραμένει σε θέση ισχύος, κυρίως λόγω των ενδείξεων για αποτελεσματικότητα της συμφωνίας ΟΠΕΚ στην αγορά, καθώς και λόγω των ανησυχιών για τις εντάσεις στο Ιράκ οι οποίες θα μπορούσαν να περιορίσουν τις εξαγωγές της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα επέκτασης της συμφωνίας ΟΠΕΚ παραμένει αυξημένη, η παραγωγή στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα για τον Οργανισμό, στην προσπάθειά του να περιορίσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με κέρδη 1,26 δολ. ή 2,4%, στα 53,90 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2017.
Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το Brent τερμάτισε κατά 1,14 δολ. ή 1,9% υψηλότερα, στα 60,44 δολ. ανά βαρέλι.
Στο σύνολο της εβδομάδας, το αργό ενισχύθηκε κατά 3,5%, ενώ το Brent κατέγραψε κέρδη 4,6%.
Το πετρέλαιο διατήρησε τα κέρδη του και μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της Baker Hughes που έδειξαν ότι οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά μία στις ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα, στις 737 από 736 την προηγούμενη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 5, στις 172, από 177 την προηγούμενη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης