Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο CEO της Deutsche Börse θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του 2017

Ο CEO της Deutsche Börse θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του 2017
Η έρευνα επικεντρώθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ της διοίκησης του ομίλου και του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Börse Carsten Kengeter θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του 2017, καθώς αυξάνεται η πίεση από τους επενδυτές, λόγω μίας έρευνας που αφορά εμπιστευτικές συναλλαγές στις οποίες έλαβε μέρος, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.
Γερμανοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τον Kengeter τον Φεβρουάριο 2017, για ύποπτες συναλλαγές.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ της διοίκησης του ομίλου και του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου μεταξύ Ιουλίου, Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2015.
Μια απόπειρα συγχώνευσης μεταξύ των δύο ανακοινώθηκε σύντομα, αλλά τελικά δεν ολοκληρώθηκε.
Ο Kengeter διαπραγματεύθηκε τον τερματισμό της έρευνας, συμφωνώντας να πληρώσει 500.000 ευρώ, αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα γερμανικό δικαστήριο αρνήθηκε να εγκρίνει τον διακανονισμό.
Οι μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 6% του μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Börse δήλωσαν στους Financial Times την Τετάρτη ότι η θέση του Kengeter «έγινε επισφαλής».
Μια ανώνυμη πηγή είπε στην εφημερίδα:
"Η καλύτερη συμβουλή προς αυτόν είναι η εκούσια παραίτηση".
Η Deutsche Borse ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Kengester παραιτείται, "για να επιτρέψει στην εταιρεία να εστιάσει στους πελάτες, τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη και να αποφύγει τις περαιτέρω επιβαρύνσεις που προκαλούνται από τη διεξαγόμενη έρευνα".
Τόσο ο Kengester, όσο και η Deutsche Börse ανέφεραν προηγουμένως ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης