Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Santander: Υποχώρησαν κατά -14% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,46 δισ. ευρώ

Banco Santander: Υποχώρησαν κατά -14% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,46 δισ. ευρώ
Τα καθαρά κέρδη του 9μηνου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +10% στα 5,07 δισ. ευρώ
Πτώση της τάξεως του -14% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Banco Santander για το τρίτο τρίμηνο του 2017, τα οποία επηρεάστηκαν από τα έξοσα αναδιάρθρωσης ύψους 515 εκατ. ευρώ από την ενσωμάτωση της Banco Popular.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της ισπανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 1,46 δισ. ευρώ έναντι 1,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ εάν εξαιρεθούν τα έξοδα αναδιάρθρωσης, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά +17% κυρίως λόγω της ισχυρής απόδοσης της τράπεζας στη Βραζιλία, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της.
Σε ότι αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, σημείωθηκε άνοδος της τάξεως του +11,3% στα 8,68 δισ. ευρώ, έναντι 7,8 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, η Banco Santander δημοσίευσε και τα αποτελέσματά της για το 9μηνο του έτους, με την κερδοφορία της να αυξάνεται κατά +10% στα 5,07 δισ. ευρώ, την ίδια σιτγμή που τα καθαρά έσοδα από τόκους κατέγραψαν επίσης άνοδο, της τάξεως του +11,7% στα 25,68 δισ. ευρώ.
«Η επιχείρησή μας παρέδωσε ένα ακόμα συμπαγές τρίμηνο αποτελεσμάτων, με θετικές τάσεις και περαιτέρω βελτιώσεις στην κερδοφορία όλων των αγορών όπου λειτουργούμε», σχολίασε η εκτελστικός πρόεδρος της τράπεζας, Ana Botin, η οποία πρόσθεσε ότι αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη στις επιχειρήσεις της Banco Santander, καθώς και ότι παραμένει αισιόδοξη ότι θα επιτευχθούν οι εμπορικοί και οικονομικοί στόχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης