Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η γ’ αξιολόγηση δεν θα έχει μεγάλα εμπόδια – Είναι θετικό το κλίμα

Τζανακόπουλος: Η γ’ αξιολόγηση δεν θα έχει μεγάλα εμπόδια – Είναι θετικό το κλίμα
Δεν ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα, οι θεσμοί δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση πως η γ’ αξιολόγηση δεν θα έχει μεγάλα εμπόδια και ότι υπάρχει θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε χτες, Τετάρτη, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με θέμα: «Μεταμνημονιακή Εποχή και Δίκαιη Ανάπτυξη - Το Πολιτικό μας Σχέδιο».
«Επιτέλους συζητάμε για το μέλλον.
Δεν συζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα ούτε οι θεσμοί βλέπουν δημοσιονομικό κενό.
Μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, θα ισχύει για την ελληνική οικονομία ό,τι ισχύει ούτως ή άλλως σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τα οποία δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα, δηλαδή ότι θα υπάρχει εποπτεία ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά οι βαθμοί ελευθερίας θα αυξηθούν και η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου της, για μετά το 2019» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας.
Ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι υπάρχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπερπλεόνασμα, το οποίο θα κατευθυνθεί προς τα κοινωνικά στρώματα που έχουν περισσότερο ανάγκη, επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι μεγαλύτερο από ό,τι ήταν πέρυσι - που το ύψος του μερίσματος που είχε δοθεί ήταν 617 εκατ. ευρώ -, καθώς, όπως είπε, φέτος το κατώτατο όριο του κοινωνικού μερίσματος που θα παρασχεθεί θα είναι το λιγότερο 800 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και 1 δισ., ανάλογα με τα τελικά στοιχεία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ανακάμπτουν διαρκώς», ότι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, το μέσο διαθέσιμο κοινωνικό εισόδημα έχει αρχίσει να παρουσιάζει αυξητική τάση και μάλιστα, όχι ως προς το σύνολο, αλλά των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων ενώ τόνισε ότι έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας κατά 320.000.
«Είμαστε ευχαριστημένοι;
Δεν είμαστε, αλλά δεν μπορεί να μηδενίζεται η προσπάθεια» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αντιπαρέβαλε την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης και τα αποτελέσματα που αυτή είχε, με τους στόχους και τα αποτελέσματα των δύο πρώτων μνημονίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης