Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σημαντικές διοικητικές αλλαγές στην MIG – O Μπουλούτας νέος CEO – Επιβεβαίωση της στήριξης από Abu Dhabi και Dubai - Το IRF με 17,91% ο μεγαλύτερος μέτοχος….

Σημαντικές διοικητικές αλλαγές στην MIG – O Μπουλούτας νέος CEO – Επιβεβαίωση της στήριξης από Abu Dhabi και Dubai  - Το IRF με 17,91% ο μεγαλύτερος μέτοχος….
(upd)Σημαντικές διοικητικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη MIG, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Oι αλλαγές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο επιθετικής αναδιοργάνωσης της MIG που ως στόχο θα έχει να προετοιμαστεί για τις ευρύτερες αλλαγές που επίκεινται σε οικονομικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο.

Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην MIG πέραν των σημαντικών διοικητικών αλλαγών επιβεβαιώθηκε και το ενδιαφέρον για μεγαλύτερη συνεργασία τόσο με το Abu Dhabi Mar  που ελέγχει το 3% όσο και με το Dubai που κατέχει το 17,28%. Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην MIG είναι το IRF της Αγγελικής Φράγκου με ποσοστό 17,91%.

Αγοράζουν μετοχές…..

Ενδιαφέρουσες μετοχικές εξελίξεις παρατηρούνται εσχάτως στον όμιλο της MIG καθώς τόσο η Abu Dhabi Mar Privinvest που ελέγχει το 3% όσο και ο Α. Βγενόπουλος με ποσοστό 7-8% συνεχίζουν να αγοράζουν μετοχές.
Στις 23 Δεκεμβρίου η Privinvest Offshore SAL (Holding), νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας κ. Iskandar Safa, απέκτησε 96.683 μετοχές της MIG συνολικής αξίας 31.905,39 ευρώ.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες φαίνεται ότι στόχος είναι το ποσοστό του Abu Dhabi Mar είναι να αποκτήσει πάνω από 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG.
Οι κινήσεις του Abu Dhabi αλλά και του Α. Βγενόπουλου φαίνεται ότι εντάσσονται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί προσεχώς με επίκεντρο τον όμιλο της Marfin.

Τι περιλάμβανε η συμφωνία…

Όπως έχει ανακοινωθεί στα πλαίσια της αναγγελθείσας στρατηγικής συνεννόησης μεταξύ των δύο εταιρειών η ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP (“ADM”) απέκτησε το  3% των μετοχών της MIG μέσω της εταιρείας PRIVINVEST OFFSHORE SAL (Holding).
Επίσης μεταξύ των μερών συμφωνήθηκε η MIG να αποκτήσει το 10% της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε/Σκαραμανγκάς, μετά τη λήψη των αρμοδίων εγκρίσεων, έναντι του συμβολικού τιμήματος του 1 προκειμένου να βοηθήσει την εξέλιξη της σχετικής επένδυσης της ADM στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίζουμε την ADM στην μετοχική σύνθεση της MIG. Επίσης ευχαριστούμε για την συμμετοχή μας στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ έναντι συμβολικού τιμήματος. Η συμμετοχή μας αυτή δεν έχει προφανώς κανένα οικονομικό κίνδυνο όμως έχει πιθανόν μεγάλα οφέλη για την MIG σε περίπτωση που ισχύσουν τελικώς οι αρχικοί όροι προσέλκυσης της ADM σε αυτή την επένδυση στην Ελλάδα δηλ. ότι η ADM θα μπορέσει να φέρει για εκτέλεση στην Ελλάδα συμβόλαια κατασκευής πολεμικών σκαφών από αλλοδαπές χώρες. Άλλωστε αν αυτό δεν συμβεί σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φαίνεται να έχει κανένα μέλλον η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση της MIG


Την αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)  ανακοινώνει  η Marfin Investment Group (MIG).

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Διονύσιος Μαλαματίνας και ο  κ. Γεώργιος  Ευστρατιάδης, παραιτήθηκαν  ώστε να  επικεντρωθούν στα νέα καθήκοντά τους  ως Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα, της Olympic Air.
Νέα μέλη του Δ.Σ.  εξελέγησαν οι κύριοι  Ευθύμιος Μπουλούτας και Γεώργιος Κουλούρης.

Κατόπιν των ανωτέρω απεφασίσθη η νέα σύνθεση και αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως:

Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Iskandar Safa, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μανώλης Ξανθάκης, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος,
Ιωάννης Αρτινός, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος,
Γεώργιος Κουλούρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος,
Παναγιώτης Θρουβάλας, Εκτελεστικό Μέλος,
Joseph Iskander, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
David Smoot, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Γιάννος Μιχαηλίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Αρετή Σουβατζόγλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Γεώργιος Λασσαδός, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Κώστας Λως, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Μάρκος Φόρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Αλέξανδρος Εδιπίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης