Τελευταία Νέα
Διεθνή

WP: Ύποπτο συμβόλαιο «μαμούθ» για την ανοικοδόμηση του Πουέρτο Ρίκο - Εμπλοκή του αμερικανού ΥΠΕΣ

WP: Ύποπτο συμβόλαιο «μαμούθ» για την ανοικοδόμηση του Πουέρτο Ρίκο - Εμπλοκή του αμερικανού ΥΠΕΣ
Το θέμα που εγείρεται δεν είναι μόνο πώς πήρε το παχυλό συμβόλαιο η Whitefish, αλλά κι αν μπορεί πράγματι να κάνει τη δουλειά
Μια μικρή εταιρία, με μόλις δύο χρόνια ζωής, κύκλο εργασιών που περιλαμβάνει μερικά χιλιόμετρα ηλεκτρικών καλωδίων στην Αριζόνα και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 μόλις δύο υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, η Whitefish ανέλαβε έργο αξίας 300 εκατ. δολαρίων στο Πουέρτο Ρίκο για την αποκατάσταση των ζημιών στο ηλεκτρικό δίκτυο του νησιού, σύμφωνα με αποκάλυψη της Washington Post.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοια συμβόλαια φέρουν συνήθως τη σύμφωνη γνώμη του Μηχανικού του αμερικανικού στρατού, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το Μηχανικό απουσίαζε από τις διαπραγματεύσεις.
Όπως αναφέρει η Washington Post, η εταιρεία φέρεται να προτιμήθηκε γιατί από την πόλη που βρίσκεται, κατάγεται ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικών, Ryan Zinke.
«Όλοι γνωρίζουν όλους», ήταν η απάντηση του γραφείου του στο email της «Post», με την οποία αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, αν και παραδέχεται πως ο υπουργός γνωρίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και πως ένας από τους γιους του υπουργού έκανε εκεί την πρακτική του το καλοκαίρι του 2017.
Η επιλογή της Whitefish Energy μοιάζει κυριολεκτικά ουρανοκατέβατη.
Όπως είπε μάλιστα ο γενικός διευθυντής της Andy Techmanski στο CNN, το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα τηλεφώνημα.
«Ειδικευόμαστε στα έργα σε δύσκολες και ορεινές περιοχές.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεχτήκαμε το τηλεφώνημα και να ’μαστε λοιπόν».
Αυτά είπε και ο διευθυντής της PREPA, Ricardo Ramos, πως έκλεισαν τηλεφωνικά τη συμφωνία με τη Whitefish λίγες μέρες μετά το χτύπημα του τυφώνα «Μαρία».
Το θέμα που εγείρεται δεν είναι μόνο πώς πήρε το παχυλό συμβόλαιο η Whitefish, αλλά κι αν μπορεί πράγματι να κάνει τη δουλειά.
Η Επιτροπή Ενέργειας του Κογκρέσου είναι πάντως σε γνώση της περίεργης συμφωνίας και πράττει ήδη τα δέοντα: «Το μέγεθος και οι άγνωστες λεπτομέρειες αυτού του συμβολαίου εγείρουν πολυάριθμα ερωτήματα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της στην «Post»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης