Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: «Χτύπημα» στον Macron, οι συζητήσεις στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Reuters: «Χτύπημα» στον Macron, οι συζητήσεις στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Τα κόμματα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία είναι κατά ενός κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης 
Χτύπημα κατά του Macron και των σχεδίων του για περισσότερο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική από το Βερολίνο αλλά και κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης αποτελούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Πράσινοι (θεωρούνται ότι είναι πιο κοντά στις θέσεις του Macron για την οικονομική πολιτική και την Ευρώπη) φαίνεται να έχουν παραβιάσει τις απαιτήσεις των συντηρητικών της Angela Merkel και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ότι μια νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Η Merkel προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση με το FDP και τους Πράσινους, κάτι που απαιτεί τη γεφύρωση των διαφορών για το φορολογικό, τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική.
Και τα τρία κόμμα δηλώνουν ότι είναι υπέρ ενός ισορροπημένου προϋπολογισμού.
Υψηλόβαθμος πολιτικός των Πράσινων που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις δήλωσε στο Reuters ότι τα κόμματα ήταν ενωμένα κατά της ιδέας του Macron για έναν προϋπολογισμός της ευρωζώνης.
«Κανένα από τα κόμματα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις υποστηρίζει έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης» είπε ο Reinhard Buetikofer μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης