Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας προτιμούν για επόμενο επικεφαλής της Fed τον John Taylor

Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας προτιμούν για επόμενο επικεφαλής της Fed τον John Taylor
Οι απόψεις του συναντούσαν αντιρρήσεις, με τους Ρεπουμπλικάνους να ανησυχούν για την ασυνήθιστη πολιτική της Fed, μετά την κρίση,  να αγοράζει περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια ομολόγων και περιουσιακών στοιχείων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έκανε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2017 μία πρωτοφανή κίνηση, να ζητήσει από τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας να πουν ποιον σκέφτονται ως τον επόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed,Federal Reserve), και εκείνοι έδειξαν την προτίμησή τους στον καθηγητή του πανεπιστημίου του Stanford John Taylor.
Ο Taylor, κορυφαίος ακαδημαϊκός, έχει σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου από την οικονομική κρίση, καταθέτοντας συχνά ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής σχετικά με την πολιτική των επιτοκίων.
Ο Taylor υποστήριξε ότι η Fed πρέπει να ακολουθεί πιο στενά έναν πολιτικό κανόνα παρόμοιο με αυτόν που δημιούργησε. 
Οι απόψεις του συναντούσαν αντιρρήσεις, με τους Ρεπουμπλικάνους να ανησυχούν για την ασυνήθιστη πολιτική της Fed, μετά την κρίση, η οποία είδε την κεντρική τράπεζα να αγοράζει περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια ομολόγων και περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με ενυπόθηκα δάνεια, προκειμένου να βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει.
Ένας άλλος κορυφαίος υποψήφιος για την θέση του επικεφαλής στην κεντρική τράπεζα, ο κυβερνήτης της Fed Jerome Powell, αντιμετώπισε κάποιες αντιρρήσεις στο παρελθόν από τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους.
Είκοσι τρεις Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητά του για πλήρη θητεία διάρκειας 14 ετών στην κεντρική τράπεζα το 2014.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης