Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά οι δείκτες στη Wall Street - «Βαρίδι» η μετοχή της General Electric

Υποχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά οι δείκτες στη Wall Street - «Βαρίδι» η μετοχή της General Electric
Οι επενδυτές προετοιμάζονται για έναν νέο γύρο εταιρικών κερδών
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (23/10/2017) η Wall Street, με τους δείκτες να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά, καθώς η «βουτιά» στη μετοχή της General Electric επιβάρυνε το κλίμα στην αγορά, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για έναν νέο γύρο εταιρικών κερδών, στρέφοντας, παράλληλα, την προσοχή τους στις εξελίξεις γύρω από το ποιος θα αναλάβει την προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μετά τη λήξη της θητείας της Janet Yellen, τον Φεβρουάριο του 2018.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,23%, στις 23.274,72 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,40% και έκλεισε στις 2.565,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,64% χαμηλότερα, στις 6.586,83 μονάδες.
H μετοχή της General Electric δέχτηκε νέες ισχυρές πιέσεις σήμερα, καταγράφοντας απώλειες 6,3%, στον απόηχο της απόφαση των Morgan Stanley και UBS να μειώσουν σε «underweight» από «equal-weight» και σε «neutral» από «buy» τις συστάσεις προς το επενδυτικό κοινό, αντίστοιχα, με τις τιμές-στόχους 12μήνου να αναθεωρούνται επί τα χείρω, σε 22 (από 25) και 24 (από 31) δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Οκτωβρίου 2017, ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,80 δισ. ή 0,21 δολαρίων ανά μετοχή, από 1,99 δισ. ή 0,22 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, «χάνοντας» για πρώτη φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών από το α’ τρίμηνο 2015.
Την ίδια ώρα, ανησυχίες στους επενδυτές πυροδότησε και η πιθανότητα να αναγκαστεί η G.E. να μειώσει το μέρισμά της.






Η Hasbro κατέγραψε επίσης κακή απόδοση, υποχωρώντας κατά 8,5%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε για πιο αδύναμες πωλήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών, λόγω της χρεοκοπίας ενός από τους μεγαλύτερους πελάτες της, της Toys 'R' Us.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στον Nasdaq άσκησαν οι μετοχές των Amazon, Facebook και Alphabet.
Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια «γεμάτη» εβδομάδα ως προς τη δημοσίευση αποτελεσμάτων από εταιρείες, με τις 3M, Caterpillar, Boeing, Amazon, Alphabet, Comcast και Twitter μεταξύ άλλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τελειώσει η εβδομάδα, θα έχει αναφέρει αποτελέσματα το 1/3 των εταιρειών του S&P 500.
Η περίοδος δημοσίευσης κερδών γ’ τριμήνου έχει ξεκινήσει πολύ καλά, με το 17% των εταιρειών του S&P 500 να έχει ήδη αναφέρει αποτελέσματα.
Από αυτές, το 76% έχει αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 72% καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η Fed και ο επόμενος διοικητής της.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποφασίσει.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Trump έχει στο μυαλό του τρία άτομα: τον κυβερνήτη της Fed Jerome Powell, τον οικονομολόγο του Stanford University John Taylor και τη σημερινή επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σε θετικό έδαφος επέστρεψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας της Chicago Fed διαμορφώθηκε στο +0,17, έναντι του επί τα χείρω αναθεωρημένου -0,37 που καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2017.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με οριακά κέρδη 6 σεντς έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 51,90 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές «ζύγιζαν» τις διαταραχές στην παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ, αλλά και την αισιοδοξία για περικοπές στην παραγωγή από τα μέλη του ΟΠΕΚ.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης