Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο, λόγω Ιράκ - Στα 51,90 δολ. ανά βαρέλι

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο, λόγω Ιράκ - Στα 51,90 δολ. ανά βαρέλι
Στήριξη στις πολιτικές εντάσεις στο Κουρδιστάν, που εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (23/10/2017) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές «ζύγιζαν» τις διαταραχές στην παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ, αλλά και την αισιοδοξία για περικοπές στην παραγωγή από τα μέλη του ΟΠΕΚ.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με κέρδη μόλις 6 σεντς, στα 51,90 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το Brent υποχωρούσε κατά 39 σεντς, στα 57,36 δολ. ανά βαρέλι.
Το πετρέλαιο βρίσκει στήριξη στις πολιτικές εντάσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν, που εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ.
Οι εξαγωγές αργού μέσω του ελεγχόμενου από το Κουρδιστάν αγωγού προς το τουρκικό λιμάνι του Ceyhan αυξήθηκαν σε 288.000 βαρέλια την ημέρα σήμερα το απόγευμα, από 255.000 βαρέλια νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το «Reuters», ενώ συνήθως ο αγωγός μεταφέρει περίπου 600.000 βαρέλια την ημέρα.
Ο «μαύρος χρυσός» συνέχισε, εν τω μεταξύ, να δέχεται ώθηση από τα στοιχεία για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τα οποία έδειξαν μια νέα πτώση, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (20/10), οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά επτά, στις 736 συνολικά, «αγγίζοντας» τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2017.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μείωση μπορεί να αποδειχθεί προσωρινή, καθώς η δραστηριότητα είχε περιοριστεί από τους τυφώνες.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης