Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά υψηλότερα ο χρυσός, στα 1.280,90 δολ. ανά ουγγιά - Το «βλέμμα» στη Fed

Οριακά υψηλότερα ο χρυσός, στα 1.280,90 δολ. ανά ουγγιά - Το «βλέμμα» στη Fed
Το πολύτιμο μέταλλο ανέκαμψε από τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα, καθώς ο Trump δήλωσε πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Fed
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (23/10/2017) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Trump έχει στο μυαλό του τρία άτομα: τον κυβερνήτη της Fed Jerome Powell, τον οικονομολόγο του Stanford University John Taylor και τη σημερινή επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η θητεία της οποίας λήγει τον Φεβρουάριο του 2018.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με οριακά κέρδη 40 σεντς στα 1.280,90 δολ. ανά ουγγιά, ανακάμπτοντας από το χαμηλό δύο εβδομάδων των 1.280,50 δολ. που είχε «αγγίξει» την Παρασκευή (20/10).
Νωρίτερα, είχε κατέλθει έως και τα 1.272,30 δολ. - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου 2017.
Το ράλι του χρυσού προς το τέλος της συνεδρίασης ήταν απροσδόκητο, δεδομένου ότι το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βρίσκονταν σε σταθερά επίπεδα.
Περί τις 21:50, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,174 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 113,7 γιεν.
Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του δολαρίου, η οποία άσκησε πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, διαδραμάτισε η επιτυχημένη επανεκλογή του ιάπωνα πρωθυπουργού, Shinzo Abe, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει τη συνέχιση της τρέχουσας μετριοπαθούς πολιτικής.
Το ισχυρότερο δολάριο να τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ο χρυσός έχει δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα ολοκληρώσει θετικά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 1,9% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση σε διάστημα ενός μήνα.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίας, ο χρυσός κατέγραψε σημαντική πτώση, καθώς τα σχέδια του αμερικανού προέδρου Donald Trump για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις φαίνεται να προχωρούν χωρίς σημαντικά εμπόδια.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης