Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Chantico Global: Ο λαϊκισμός παραμένει κορυφαία ανησυχία για τους επενδυτές στην Ευρώπη

Chantico Global: Ο λαϊκισμός παραμένει κορυφαία ανησυχία για τους επενδυτές στην Ευρώπη
Ο λαϊκισμός εξακολουθεί να απειλεί την Ευρώπη 
Η απειλή του λαϊκισμού στην Ευρώπη συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες στους επενδυτές παρ' όλο που κάποια εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η τάση είναι σε πτώση, σύμφωνα με τη διευθύνοντα σύμβουλο της Chantico Global.
Στην αρχή του έτους, πιθανές εκλογικές νίκες της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θεωρούνται η μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή πολιτική.
Ωστόσο, οι νίκες από τα παραδοσιακά κόμματα στις εκάστοτε χώρες περιόρισαν τους φόβους.
Πρόσφατα, ωστόσο, η αστάθεια στην Καταλονία έχει ενισχυθεί, ο δεξιός συντηρητικός Sebastian Kurz νίκησε στις εκλογές της Αυστρίας, η Τσεχία εξέλεξε τον λαϊκιστή Andrej Babis και οι δύο πλουσιότερες περιφέρειες της Ιταλίας διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για περισσότερη αυτονομία από τη Ρώμη.
Η απειλή του λαϊκισμού, συνεπώς, παραμένει δήλωσε στο CNBC η Gina Sanchez της Chantico Global.
«Πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσουμε, ειδικά καθώς είδαμε τις εκλογές της Αυστρίας, τι συμβαίνει στην Ισπανία, στην Ιταλία.
Σκεφτήκαμε ότι είχαμε ξεπεράσει τη λαϊκιστική απειλή με τον Macron και με τις ολλανδικές εκλογές και τις γερμανικές εκλογές, αλλά αποδείχθηκε ότι ο λαϊκισμός εξακολουθεί να εκτρέφει το άσχημο κεφάλι του», είπε η ίδια.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να ρίξουμε μια ματιά στις περιφέρειες της ΕΕ, που «μπορούν να προκαλέσουν έντονο πονοκέφαλο στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης