Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η May δείχνει μελαγχολική και άυπνη και έχει σακούλες κάτω από τα μάτι

Juncker: Η May δείχνει μελαγχολική και άυπνη και έχει σακούλες κάτω από τα μάτι
Ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η May έχει «στιγματιστεί» από την υπόθεση του Brexit 
Η Theresa May δείχνει «μελαγχολική» και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker σε συμβούλους του μετά το πρόσφατο δείπνο που είχε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.
Το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η May έχει «στιγματιστεί» από την υπόθεση του Brexit και την μάχη με τους ίδιους τους υπουργούς της καθώς ζήτησε την βοήθεια της ΕΕ για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ελιγμούς στη χώρα της.
Το γραφείο του Juncker το οποίο δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και συναντήσεις, δεν σχολίασε ούτε αυτή τη φορά.
Η FAZ έγραψε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για δείπνο με τον Juncker που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή την περασμένη Δευτέρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, του φάνηκε «αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη», «μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν, αλλά και που δεν είναι έτοιμη να αποχωρήσει για να απεμπλακεί».
Όπως έκανε αργότερα στη διάρκεια του δείπνου την Πέμπτη με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, η May ζήτησε βοήθεια για να ξεπεράσει την πόλωση στη χώρα της.
«Επεσήμανε ότι στην πατρίδα της φίλοι και εχθροί συνωμοτούν πίσω από την πλάτη της για να την ανατρέψουν.
Η May είπε ότι δεν έχει χώρο για ελιγμούς.
Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να της δημιουργήσουν χώρο», γράφει η εφημερίδα.
«Η όψη της May έλεγε τα πάντα», είπε αργότερα στους συνεργάτες του ο Juncker, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, μοιάζει σα να μην μπορεί να κλείσει μάτι».
«Χαμογελάει στις κάμερες, αλλά φαίνεται να πιέζεται», σε αντίθεση με το παρελθόν που μπορεί και να τρανταζόταν από το γέλιο.
«Τώρα χρειάζεται να βάλει τα δυνατά της για να μη χάσει την αυτοκυριαρχία της».
Τον Απρίλιο σε δείπνο που είχε παρατεθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ μεταξύ Juncker και May η FAZ είχε γράψει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε την Βρετανίδα πρωθυπουργό «από άλλο γαλαξία», αναφορικά με τις απόψεις της για το Brexit.
Μετά τη συνάντηση πάντως της περασμένης εβδομάδας και οι δύο πλευρές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν «εποικοδομητικές και φιλικές» τις συνομιλίες. Αμφότεροι είπαν ότι συμφώνησαν να «επιταχυνθούν» οι διαπραγματεύσεις.
Το δημοσίευμα της FAZ που είχε διαρρεύσει τον Απρίλιο είχε προκαλέσει αναστάτωση στο Λονδίνο και η ίδια η May το είχε χαρακτηρίσει «κουτσομπολιό των Βρυξελλών».
Φέρεται μάλιστα ότι είχε ενοχλήσει και την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης