Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα – Αν υπάρξει κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα – Αν υπάρξει κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε
Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να είναι συνεπής σε όσα έχει συμφωνήσει είπε  ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018 διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος πάντως υπογράμμισε πως αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να το καλύψει.
«Δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε, καθώς είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να είναι συνεπής σε όσα έχει συμφωνήσει.
Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ είναι υπερ-απαισιόδοξες σε σχέση με αυτές των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι δεν ζητούν νέα μέτρα.
Το 2018 θα πιάσουμε τον δημοσιονομικό στόχο και δεν θα υπάρξει απαίτηση για νέα μέτρα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για το θέμα των αναδρομικών των βουλευτών, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι «η δυνατότητα επιστροφής των παρακρατηθέντων είναι βασική έννοια της Δημοκρατίας, γίνεται βάσει των θεμελιωδών εννοιών του Δικαίου».
«Αυτό που λέει ο Νόμος Κατρούγκαλου είναι ότι ο ρυθμός αποπληρωμής των χρημάτων αυτών θα είναι συγκεκριμένος.
Το πρόβλημα είναι ότι συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών κομμάτων προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη κι ύστερα ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να πάρει από πάνω του την πολιτική ευθύνη, είπε όσα είπε.
Πρόκειται για μια πλήρως υποκριτική στάση» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος κληθείς να τοποθετηθεί επί της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε παράνομες τις περικοπές συντάξεων, είπε ότι «η προσαρμογή στο συνταξιοδοτικό σύστημα είναι τέτοια, διότι είναι απαραίτητο να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή βάσει των συμφωνιών με τους θεσμούς».
«Έχουμε πάρει σαφείς αποφάσεις που κρίνονται από τον λαό, είναι δύσκολες, εμείς παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις που στόχο έχουν την άμβλυνση των επιπτώσεων στους πολίτες ενόψει και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της αναβάθμισης των F16.
«Υπήρξε συμφωνία για την αναβάθμιση των F16, που θα επιβαρύνει κατά 110 εκ. τον χρόνο για την επόμενη δεκαετία, με τρόπο που δεν επηρεάζει την δημοσιονομική πολιτική», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, υπογράμμισε πως «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα υπάρχει κοινωνικό μέρισμα ύψους 1 δις».
«Ο τρόπος διανομής θα καθοριστεί τον Νοέμβριο» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, αναφέροντας ότι «τα χρήματα θα πάνε στους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση», ενώ δεν αποσαφήνισε αν σε αυτούς θα υπάγονται και οι άνεργοι.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Schaeuble ότι «εμείς δεν ζητήσαμε από την Ελληνική Κυβέρνηση» να κάνει περικοπές στις συντάξεις», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι επιδιώκει να βγάλει από επάνω του την ευθύνη για όσα έχει επιβάλλει, διαμορφώνοντας την κατάσταση στην οικονομία και στην κοινωνία, λέγοντας ότι «η ιστορία δεν ξαναγράφεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης