Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Έληξε η ομηρία των δύο υπαλλήλλων από αίθουσα μπόουλινγκ που κρατούσε ένοπλος άνδρας

Βρετανία: Έληξε η ομηρία των δύο υπαλλήλλων από αίθουσα μπόουλινγκ που κρατούσε ένοπλος άνδρας
Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά ο ένοπλος είναι πρώην σύζυγος ή, σύντροφος μίας εκ των ομήρων
(upd2)  Η βρετανική αστυνομία έβαλε τέλος στην κατάσταση ομηρίας που είχε προκύψει νωρίτερα στην κεντρική Αγγλία, όπου ένας ένοπλος κρατούσε δύο υπαλλήλους αίθουσας μπόουλινγκ, χωρίς τελικά να υπάρξουν θύματα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Νωρίτερα η αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ανακοινώνοντας ότι χειριζόταν ένα περιστατικό σε εξέλιξη στο πάρκο αναψυχής στο Nuneaton.
O Medhi Asfhar, ιδιοκτήτης της αίθουσας μπόουλινγκ, όπου διαδραματίστηκε το συμβάν, δήλωσε στο BBC πως η αστυνομία έκανε έφοδο και έβαλε τέλος στην ομηρία, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Πιο πριν φωτογραφίες στο Twitter έδειχναν ένοπλους αστυνομικούς στο συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει σινεμά, γυμναστήριο και αρκετά εστιατόρια, ενώ είχαν κλείσει όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς αυτό.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα πηγές της αστυνομίας ανέφεραν  ότι ο ένοπλος είναι πρώην σύζυγος ή, σύντροφος μίας εκ των ομήρων και το περιστατικό δεν έχει να κάνει με τρομοκρατία.
Η αστυνομία συνέστησε, πάντως, στον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, όπου έφτασαν και ασθενοφόρα, αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν, καθώς δεν υπάρχουν τραυματίες.
Βίντεο από το σημείο έδειχνε παντού ένοπλους αστυνομικούς, που είπαν σε μία γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε κοντινό εστιατόριο ότι θα έπρεπε να μείνει εκεί για 4-5 ώρες.
Σε κανέναν δεν επιτρεπόταν  άλλωστε, να μπει και να βγει από το σημείο, όπου υπήρχαν και πολλά παιδιά.
Όλοι ήταν  φοβισμένοι και μία άλλη κυρία έσπρωξε τα παιδιά της κάτω από το τραπέζι μέχρι να μεταφερθούν σε πιο ασφαλές μέρος από την αστυνομία.
Εκτός από τα περιπολικά είχε καταφθάσει στο σημείο και ένα ελικόπτερο, αλλά και αστυνομικά σκυλιά.
Σε κάποιους πελάτες που είχαν τα αμάξια τους μακριά από το πάρκο αναψυχής, επιτράπηκε να τα πάρουν και να φύγουν, αλλά όσοι τα είχαν κοντά, αναγκάστηκαν να μείνουν.



Το πάρκο έχει σινεμά, γυμναστήριο και την αίθουσα μπόουλινγκ.
Ο βουλευτής του Nuneaton, Marcus Jones είπε νωρίτερα στο Skynews ότι "είναι μία ανησυχητική κατάσταση, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην αστυνομία ότι μπορεί να τη χειριστεί και πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της".

 Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή 22/10 ότι χειρίζεται ένα περιστατικό σε εξέλιξη σε ένα πάρκο αναψυχής στην κεντρική Αγγλία στο Nuneaton και συμβούλεψε τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, υπάρχει ένας ένοπλος που έχει πάρει ομήρους στο συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει σινεμά και αίθουσα μπόοουλινγκ.

(Πρώτη ενημέρωση 18:42, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης