Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπαράθεση ΝΔ και ΑΝΕΛ με αφορμή τις δηλώσεις Κουντουρά – Η ανάρτηση του Θεοδωράκη

Αντιπαράθεση ΝΔ και ΑΝΕΛ με αφορμή τις δηλώσεις Κουντουρά – Η ανάρτηση του Θεοδωράκη
Αφορμή η δήλωση της υπουργού Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, ότι είναι επιτυχία της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν τρώνε άνθρωποι από τα σκουπίδια
Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ, με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, στον ΣΚΑΙ, η οποία μίλησε για επιτυχία της κυβέρνησης που σήμερα δεν υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια όπως το 2014.
Ειδικότερα, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΙ η κ. Κουντουρά, αφού μίλησε για τον τουρισμό που πάει εξαιρετικά καλά και μεταξύ άλλων τόνισε ότι  «η κυβέρνησή μας  θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» και «κανένας υπουργός δεν βάζει φόρους και κόβει συντάξεις, κοπήκανε μέχρι το 2014 και η δική μας κυβέρνηση ήρθε να ολοκληρώσει τις κακές διαπραγματεύσεις των προηγούμενων», σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει κοινωνική δικαιοσύνη, το έχει αποδείξει.
Οι άνθρωποι που υπέφεραν σήμερα τουλάχιστον έχουν ένα πιάτο φαγητού στο τραπέζι τους και βλέπουν φως στο τούνελ».
Όπως ανέφερε η υπουργός, «υπήρχαν άνθρωποι που το 2014 δεν είχαν να φάνε, έτρωγαν από τα σκουπίδια» και σε ερώτηση για το αν αυτό επιτυχία απάντησε
«ναι, είναι επιτυχία.
Εκεί που μας έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα και μέσα σε 2,5 χρόνια, τουλάχιστον ο Έλληνας ζει αξιοπρεπώς».

ΝΔ: Τα ... σχόλια είναι περιττά

Οι δηλώσεις αυτές της κ. Κουντουρά προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση παραθέτοντας κάποιες από τις πρωινές δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού και καταλήγοντας «τα ... σχόλια είναι περιττά».
Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:’
«“Πάμε πολύ καλά, πάμε πάρα πολύ καλά!
Ο κόσμος λέει συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση”.
“Η δική μας διακυβέρνηση έχει φέρει την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς”.
“Κανένας Υπουργός δεν κόβει συντάξεις, κανένας Υπουργός δεν βάζει φόρους”.
“Είναι επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια. Οι άνθρωποι, σήμερα έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι τους και βλέπουν φως στο τούνελ”.
Είναι κάποιες από τις πρωινές δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά στο “Σκάι”.
Τα ... σχόλια είναι περιττά».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ στη ΝΔ

«Βρήκε αφορμή και πάλι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη να κάνει σπέκουλα και να διαστρεβλώσει την αλήθεια, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ελλείψει πειστικών επιχειρημάτων», ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.
Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, η ΝΔ «προφανώς θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός ξέχασε ποιος έφερε την Πατρίδα μας σε κατάσταση απελπισίας.
Πράγματι, τέτοιου είδους και ύφους ανακοινώσεις είναι περιττές.
Η σημερινή κυβέρνηση με τη σύμπραξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανέλαβε με υπευθυνότητα και καταφέρνει χωρίς πανηγυρισμούς να βγάλει τη χώρα μας από το καθεστώς επιτροπείας, αγωνιζόμενη ενάντια στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, μειώνοντας σταδιακά την ανεργία, παρέχοντας ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους και αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την οικονομική κρίση.
Οι εικόνες ντροπής Ελλήνων που έτρωγαν από τα σκουπίδια ήταν δημιούργημα των προηγούμενων κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου την οποία υπηρέτησε πιστά και ο κ. Μητσοτάκης.
Φαίνεται πως τους ενοχλεί να θυμάται ο ελληνικός λαός την οικτρή κατάσταση που παρέδωσαν και τους ενοχλεί ακόμη περισσότερο να ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες για την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την καταπολέμηση της φτώχειας, τη μείωση των ανέργων και για την οικονομική ανάπτυξη».
«Καλό θα ήταν να αναλογιστούν και να αναλάβουν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους, αντί να χαλάνε τσάμπα μελάνι για ανακοινώσεις που δεν πείθουν ούτε καν τους ψηφοφόρους τους», κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Οι Αντουανέτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ικανοποιούνται που ο λαός δεν τρώει από τα σκουπίδια

«Οι Αντουανέτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τον θρόνο τους ικανοποιούνται που ο λαός δεν τρώει από τα σκουπίδια», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τη φράση της υπουργού Τουρισμού, Ε. Κουντουρά.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη «η Μαρία Αντουανέτα μοίραζε παντεσπάνι.
Οι Αντουανέτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τον θρόνο τους ικανοποιούνται που ο λαός δεν τρώει από τα σκουπίδια».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης