Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο, στα 51,47 δολ. ανά βαρέλι - Οριακή εβδομαδιαία άνοδος

Κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο, στα 51,47 δολ. ανά βαρέλι - Οριακή εβδομαδιαία άνοδος
Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 33 σεντς ή 0,6%, στα 51,84 δολ. ανά βαρέλι
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (20/10/2017) το πετρέλαιο, ενώ ολοκλήρωσε την εβδομάδα με οριακή άνοδο, βρίσκοντας στήριξη στα στοιχεία που έδειξαν μια νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7, στις 736, την εβδομάδα έως σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2017, από 743 την προηγούμενη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 8, στις 177, από 185 την προηγούμενη εβδομάδα.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά 15, στις 913, έναντι των 928 της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ, που έληξε σήμερα, τερμάτισε με κέρδη 18 σεντς ή 0,4%, στα 51,47 δολ. ανά βαρέλι.
Το συμβόλαιο κατέγραψε κέρδη μόλις 2 σεντς στο σύνολο της εβδομάδας.
Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 33 σεντς ή 0,6%, στα 51,84 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, ώθηση στον «μαύρο χρυσό» προσέφεραν και οι ενδείξεις για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η μείωση των αποθεμάτων θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους.
Σημειώνεται ότι από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του περασμένου Μαρτίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει πτώση της τάξεως του 15%, στα 456,5 εκατ. βαρέλια.
Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο βρήκε περαιτέρω στήριξη σε μια απότομη πτώση στις ιρακινές εξαγωγές αργού, λόγω των εντάσεων στην περιοχή του Κουρδιστάν.
Σε μια πολύ σημαντική κίνηση, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft, συμφώνησε να αποκτήσει τον έλεγχο του βασικού αγωγού πετρελαίου στο Κουρδιστάν του Ιράκ, σε μια επένδυση ύψους 1,8 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης