Τελευταία Νέα
Διεθνή

Parly (ΥΠΑΜ Γαλλίας): Η κατάργηση της πυρηνικής συμφωνίας θα είναι δώρο στους φανατικούς του Ιράν

Parly (ΥΠΑΜ Γαλλίας): Η κατάργηση της πυρηνικής συμφωνίας θα είναι δώρο στους φανατικούς του Ιράν
 Parly είναι η πρώτη υπουργός που επισκέπτεται τις ΗΠΑ, μετά την άρνηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να πιστοποιήσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 στο Ιράν
Η Γαλλία επιθυμεί να αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα πυραύλων του Ιράν και την "αποσταθεροποιητική" συμπεριφορά της χώρας, αλλά πιστεύει ότι η κατάργηση της συμφωνίας του 2015, θα ευνοήσει τα σκληροπυρηνικά κινήματα και θα αποτελέσει ένα βήμα προς μελλοντικό πόλεμο.
"Χρειαζόμαστε τη JCPOA (η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν).
Η κατάργησή της, θα είναι δώρο για τους φανατικούς στο Ιράν και ένα πρώτο βήμα προς μελλοντικούς πολέμους ", δήλωσε Florence Parly σε ομιλία σε think tank της Ουάσιγκτον, αναφερόμενη στην πυρηνική συμφωνία που είναι γνωστή ως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.
"Αλλά πρέπει επίσης να είμαστε πολύ σοβαροί για τις αποσταθεροποιητικές βαλλιστικές και περιφερειακές δραστηριότητες.
Εργαζόμαστε και για αυτό. "
Η Parly είναι η πρώτη υπουργός που επισκέπτεται τις ΗΠΑ, μετά την άρνηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να πιστοποιήσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 στο Ιράν.
Πραγματοποίησε συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό της James Mattis και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου H.R. McMaster.
Ενώ ο Trump δεν απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, έδωσε στο Κογκρέσο 60 ημέρες περιθώριο, για να αποφασίσει εάν θα επιβάλει εκ νέου οικονομικές κυρώσεις στην Τεχεράνη, που είχαν αρθεί με το σύμφωνο μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων.
Αυτό ανησύχησε τους ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι φοβούνται ότι η συμφωνία σταδιακά θα ακυρωθεί.
"Το θέμα είναι τώρα στο Κογκρέσο.
Η Γαλλία δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αλλά η θέση μας σχετικά με τη συμφωνία είναι σαφής", ξεκαθάρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης