Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Είμαστε πλήρης πυρηνική δύναμη - Ο Trump οδηγεί τον κόσμο σε πυρηνική καταστροφή

Β. Κορέα: Είμαστε πλήρης πυρηνική δύναμη - Ο Trump οδηγεί τον κόσμο σε πυρηνική καταστροφή
Η Πιονγιάνγκ έστειλε ανοικτή επιστολή η οποία απευθύνεται σε κοινοβούλια αρκετών χωρών
Στην αποστολή ανοικτής επιστολής η οποία απευθύνεται σε κοινοβούλια αρκετών χωρών προχώρησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι αποτελεί μία «πλήρης πυρηνική δύναμη», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump ότι «προσπαθεί να οδηγήσει τον κόσμο σε μία φρικτή πυρηνική καταστροφή».
Συγκεκριμένα, το σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει διανεμηθεί περίπου μία εβδομάδα μετά την ομιλία του Trump στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου και δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη δύναμη και υπομονή, αν όμως αναγκαστούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ή τους συμμάχους μας, δε θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε τη Βόρεια Κορέα».
Στην επιστολή της, η Πιονγιάνγκ καταδίκασε την παραπάνω δήλωση, θεωρώντας ότι είναι ισότιμη με δήλωση πολέμου, γεγονός που η Ουάσινγκτον έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.
«Εάν ο Trump πιστεύει ότι θα μας γονατίσει μέσω απειλών για πυρηνικό πόλεμο, θα έχει προχωρήσει σε έναν μεγάλο λανθασμένο υπολογισμό και μία έκφραση άγνοιας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της Βόρειας Κορέας.
Μεταξύ των χωρών που έλαβαν την επιστολή ήταν και η Αυστραλία, με την υπουργό Εξωτερικών, Julie Bishop, να χαρακτηρίζει το μήνυμα «χωρίς προηγούμενο», σημειώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα συνήθως επιλέγει διαφορερικά μέσα επικοινωνίας.
Από την πλευρά του, ο αυστραλός πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull αποκάλεσε την επιστολή «ένα αλαζονικό παραλλήρημα για το πόσο κακός ειναι ο Trump», εξηγώντας ότι η Βόρεια Κορέα είναι αυτή που απειλεί να εξαπολύσει πυρηνικούς πυραύλους στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και που απειλεί τη σταθερότητα του κόσμου.
Υπενθυμίαζουμε ότι η Πιονγιάνγκ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα την Αυστραλία «υποτελική χώρα» των ΗΠΑ, μέσω πρόσφατων δηλώσεων στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης