Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook και το Twitter θα καταθέσουν στο Κογκρέσο για τις ρωσικές διαφημίσεις στα δίκτυα τους

tags :
Το Facebook και το Twitter θα καταθέσουν στο Κογκρέσο για τις ρωσικές διαφημίσεις στα δίκτυα τους
Κάποιοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι χάκερ χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να διαδώσουν ψεύτικα νέα και να επηρεάσουν τις εκλογές του 2016
Το Facebook και το Twitter, θα εκπροσωπηθούν από τους γενικούς συμβούλους τους, για να καταθέσουν την 1η Νοεμβρίου 2017, στις δύο επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν πιθανή ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, όπως ανέφεραν οι εταιρείες την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.
Ένα εκτελεστικό μέλος της Google αναμένεται επίσης να εμφανιστεί σε δημόσιες ακροάσεις ενώπιον των επιτροπών πληροφοριών του Σώματος και της Γερουσίας, αλλά η εταιρεία δεν έχει πει ακόμα ποιος θα καταθέσει.
Μία εκπρόσωπος της Google δήλωσε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία.
Ο γενικός σύμβουλος Colin Stretch θα είναι ο εκπρόσωπος του Facebook, που θα καταθέσει και στις δύο επιτροπές, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Mark Zuckerberg δεν θα εμφανιστεί.
Μια εκπρόσωπος τύπου του Twitter δήλωσε ότι ο γενικός σύμβουλος,  Sean Edgett, θα εκπροσωπήσει την εταιρεία.
Κάποιοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι χάκερ χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να διαδώσουν ψεύτικα νέα και να επηρεάσουν τις εκλογές του 2016 και πιέζουν για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα.
Στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός John McCain και οι Δημοκρατικοί Amy Klobuchar και Mark Warner σχεδιάζουν να εισαγάγουν νομοθεσία, η οποία θα επιβάλει νέες απαιτήσεις για στοιχεία στις πολιτικές διαφημίσεις που αναρτώνται στο Facebook και σε άλλους ιστότοπους.
Οι επιτροπές πληροφοριών της Γερουσίας και του Σώματος είναι δύο από τις κυριότερες επιτροπές του Κογκρέσου, που διερευνούν αν η Ρωσία επεδίωξε να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις πιθανότητες νίκης του Δημοκρατικού Προέδρου Donald Trump και πιθανή συμπαιγνία μεταξύ των συνεργατών του Trump και της Ρωσίας.
Η Μόσχα έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς και ο Trump έχει επανειλημμένα απορρίψει τυχόν κατηγορίες για συμπαιγνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης