Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (FDP): O Macron θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, εάν θέλει να προωθήσει το όραμά του

Lindner (FDP): O Macron θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, εάν θέλει να προωθήσει το όραμά του
Θα πρέπει να αποδεχθεί κάποια πράγματα, όπως έναν μηχανισμό αφερεγγυότητας για τα κράτη, δήλωσε ο επικεφαλής του FDP στη Γερμανία 
Την πρόθεσή του να επιδιώξει μια συμβιβαστική με τον γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, για τα σχέδια του τελευταίου για μια βαθύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Christian Lindner, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την καγκελάριο Angela Merkel για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Ο Lindner, που είναι ο κορυφαίος υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στις συνομιλίες με τη Merkel.
Ο Lindner δήλωσε ότι ο Macron, ο οποίος τον περασμένο μήνα ζήτησε έναν κοινό προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη και έναν κοινό υπουργό Οικονομικών, μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεων, περιέγραψε την πολιτική πρόοδο ως ένα ζήτημα εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ καρότων και μαστιγίων.
«Ας τον πάρουμε κυριολεκτικά (για αυτό) σχετικά με το ευρωπαϊκό ερώτημα», δήλωσε Lindner σε μια παρουσίαση βιβλίου.
«Αυτό σημαίνει ότι αν θέλει να πετύχει κάτι, θα πρέπει να αποδεχθεί και άλλα πράγματα - για παράδειγμα έναν μηχανισμό αφερεγγυότητας για τα κράτη ή για παράδειγμα τη δεσμευτική συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, αν είναι απαραίτητο», ανέφερε.
«Αυτό θα ήταν κάτι πικρό που θα έπρεπε να δεχτεί για να κερδίσει κάτι γλυκό - δηλαδή επιπλέον κεφάλαια για επενδύσεις», δήλωσε ο Lindner.
Ο Lindner έχει επανειλημμένα επικρίνει τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ως υπερβολικά «μαλακό» απέναντι στην Ελλάδα.
Ερωτηθείς ποια χαρακτηριστικά θα έπρεπε να έχει ο επόμενος γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο Lindner δήλωσε:
«Να είναι συνεπής».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης