Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Ιανός» ο Τσίπρας για επενδύσεις και ΔΝΤ - Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλα ψέματα

Ανδρουλάκης: «Ιανός» ο Τσίπρας για επενδύσεις και ΔΝΤ - Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλα ψέματα
«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα»
«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και οι επαφές κορυφής που είχε με Donald Trump και Christine Lagarde επιβεβαίωσαν τη διπλή γλώσσα που χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως σχολιάζει, ο Αλ. Τσίπρας… εξωτερικού εξήρε τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο που παίζει το ΔΝΤ στην υπόθεση του ελληνικού χρέους και ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία του.
Ο Αλ. Τσίπρας… εσωτερικού, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους, ζητά την αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο με φιλοεπενδυτικό προφίλ, όταν εντός της χώρας υπάρχουν ακόμη θύλακοι αντίστασης σε μεγάλες επενδύσεις, όπως η περίπτωση του Ελληνικού.
«Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλα ψέματα και παλινωδίες» τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης.
Παράλληλα επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν προτείνει την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και την μετατροπή του ESM σε «ευρωπαϊκό Ταμείο» το οποίο θα υπόκειται στον δημοκρατικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα που στόχο θα έχουν την επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Διότι η μοναδική πραγματική επένδυση που φέρνει από την Ουάσιγκτον είναι «αμερικανική» και αφορά την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 η οποία θα κοστίσει 2,4 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό» καταλήγει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης