Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποδυναμωμένη η Merkel στις διαπραγματεύσεις - Προειδοποιεί για την ανάγκη συμβιβασμού

Reuters: Αποδυναμωμένη η Merkel στις διαπραγματεύσεις - Προειδοποιεί για την ανάγκη συμβιβασμού
H Merkel προειδοποίησε τους βουλευτές των CDU και CSU ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν προκειμένου να σχηματιστεί η κυβέρνηση
Αποδυναμωμένη πολιτικά προσέρχεται η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel στις διαπραγματεύσεις με το FDP και τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την ήττα από το SPD στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξωνίας.
Σύμφωνα με το Reuters, η Merkel προειδοποίησε τους βουλευτές των CDU και CSU ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν προκειμένου να σχηματιστεί η κυβέρνηση.
Ωστόσο, σημειώνει το Reuters, οι διαφορές είναι μεγάλες και τις τελευταίες εβδομάδες πολιτικοί από όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις συζητήσεις, έχουν εκθέσει τις κόκκινες γραμμές τους.
Το CSU μάλιστα δεν αποκλείει συζητήσεις με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα ή τον Ιανουάριο, σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με το FDP και τους Πράσινους για τον σχηματισμό της κυβέρνηση «Τζαμάικα».
«Εκτιμώ ότι δεν αποκλείεται να πούμε προ των Χριστουγέννων ή τον Ιανουάριο ότι το όλο θέμα (ενν. της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα») είναι άσκοπο και να μιλήσουμε τότε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD)», δήλωσε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός Peter Ramsauer  στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, αναφερόμενος στις δυσκολίες των συζητήσεων για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen), οι οποίες ξεκινούν σήμερα.
«Τίποτα δεν είναι δεδομένο», τόνισε επίσης στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας, ο επίσης Χριστιανοκοινωνιστής Christian Schmitt.
Σύμφωνα με τη Bild, η Merkel έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους βουλευτές του συνασπισμού CDU/CSU, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν από αυτή τη διαδικασία χωρίς συμβιβασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης