Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσίπρας - Lagarde: Έγκαιρα να κλείσει η 3η αξιολόγηση - Ζωτικός ο ρόλος του ΔΝΤ θα παραμείνει για να διευθετηθεί το χρέος

Τσίπρας - Lagarde:  Έγκαιρα να κλείσει η 3η αξιολόγηση - Ζωτικός ο ρόλος του ΔΝΤ θα παραμείνει για να διευθετηθεί το χρέος
Η αναφορά ότι ο ρόλος του ΔΝΤ είναι ζωτικός για το ελληνικό χρέος σημαίνει ότι το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Τσίπρας και Lagarde συμφώνησαν για έγκαιρο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και παραμονή του ΔΝΤ για να διευθετηθεί το ελληνικό χρέος ήταν το συμπέρασμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ.
Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος είναι η διευθέτηση του χρέους και η βιώσιμη έξοδος στις αγορές, επισημαίνοντας ότι είναι ζωτικός ο ρόλος του ΔΝΤ για το χρέος
Και το ΔΝΤ συμφωνεί ότι πρέπει να κλείσει έγκαιρα η 3η αξιολόγηση καθώς εάν αυτό συμβεί θα διατηρήσει η οικονομία θετική ορμή
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση
Η Ch. Lagarde από την πλευρά της έδωσε συγχαρητήρια στον Τσίπρα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία.
Στην συνάντηση συμμετείχαν πέραν του πρωθυπουργού και της Lagarde....ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γ. Χουλιαράκης, ο P. Thomsen ο επικεφαλής του ευρωπαϊκών υποθέσεων από το ΔΝΤ,  ο βασικός οικονομολόγος του ταμείου D. Lipton και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Statement by IMF Managing Director Christine Lagarde on Meeting with Greece Prime Minister Alexis Tsipras

October 16, 2017

The Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), Christine Lagarde, met today in Washington with the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, to discuss recent developments in Greece and key issues ahead. At the conclusion of the meeting, the Managing Director made the following statement:
“I was very pleased to welcome Prime Minister Tsipras to the IMF today. I complimented him and the Greek people on the notable progress Greece has achieved in the implementation of difficult policies, including recent pension and income tax reforms. We had an excellent and productive meeting.
“The IMF recently approved in principle a new arrangement to support Greece’s policy program. Resolute implementation of this program, together with an agreement with Greece's European partners on debt relief, are essential to support Greece’s return to sustainable growth and a successful exit from official financing next year. The Prime Minister and I are committed to working together towards this goal.”

To συμπέρασμα

Η βασική ανησυχία του Τσίπρα είναι οι τράπεζες και η αποφυγή της επανάληψης των ακραίων καθυστερήσεων της δεύτερης αξιολόγησης που ζημίωσαν την οικονομία.
Ο Τσίπρας έχει καταλάβει ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει η 3η αξιολόγηση τόσο πιο θετική θα είναι η ορμή που θα αρχίσει να αποκτά η οικονομία.
Η αναφορά ότι ο ρόλος του ΔΝΤ είναι ζωτικός για το ελληνικό χρέος σημαίνει ότι το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Παρ΄ ότι οι δηλώσεις της Lagarde ήταν μετρημένες και ελάχιστες ωστόσο εξάγεται το συμπέρασμα ότι το ΔΝΤ δεν θέλει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα θα παραμείνει έως το τέλος του 3ου μνημονίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης