Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Για πιθανή διάσωση της Βενεζουέλας προετοιμάζεται το ΔΝΤ - Πιο περίπλοκη και από της Ελλάδας

FT: Για πιθανή διάσωση της Βενεζουέλας προετοιμάζεται το ΔΝΤ - Πιο περίπλοκη και από της Ελλάδας
Η διάσωση της Βενεζουέλας, μέσω διεθνούς βοήθειας, ενδεχομένως να απαιτήσει ποσό άνω των 30 δισ. ευρώ ετησίως
Για πιθανή διάσωση της Βενεζουέλας προετοιμάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τους Financial Times, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πιο περίπλοκη ακόμη και από τις περιπτώσεις της Αργεντινής και της Ελλάδας.
Η διάσωση της Βενεζουέλας, μέσω διεθνούς βοήθειας, ενδεχομένως να απαιτήσει ποσό άνω των 30 δισ. ευρώ ετησίως και αφορά μία από τις πιο περίπλοκες αναδιαρθρώσεις χρέους στον πλανήτη, καθώς και ένα μεγάλο τεστ για τους κανόνες του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ δεν έχει επίσημους δεσμούς  με τη Βενεζουέλα, καθώς το Καράκας έκοψε τις επαφές με το 2007 και δεν έχει υποβληθεί σε επιτόπια αξιολόγηση εδώ και 13 χρόνια.
Οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν επίκειται διάσωση, ωστόσο οι πληροφορίες των FT αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες το προσωπικό του ΔΝΤ επεξεργάζεται τα νούμερα για ενδεχόμενη διάσωση, η οποία εάν τελικά υλοποιηθεί, θα είναι πιο μεγάλη οικονομικά και πιο περίπλοκη πολιτικά από τις διασώσεις Αργεντινής και Ελλάδας.
«Θα είναι σαν η Αργεντινή να συναντά την Ελλάδα, από την άποψη πολυπλοκότητας», σχολιάζει ο Αμερικανός Douglas Rediker, πρώην εκπρόσωπος του Ταμείου.
Σε κάθε περίπτωση τα προγράμματα του ΔΝΤ εξαρτώνται από τα σχετικά αιτήματα που υποβάλλουν οι κυβερνήσεις και τη συνεργασία με τις εθνικές αρχές.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας διάλογος με την κυβέρνηση Maduro, ενώ παράλληλα υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης