Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση της ανεργίας σε δύο χρόνια υποσχέθηκε ο Macron - Νέος σκληρός νόμος με απελάσεις στο μεταναστευτικό

Μείωση της ανεργίας σε δύο χρόνια υποσχέθηκε ο Macron - Νέος σκληρός νόμος με απελάσεις στο μεταναστευτικό
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Macron είχε υποσχεθεί να μειώσει το ποσοστό ανεργίας της Γαλλίας στο 7%, από περίπου 9,5% σήμερα
(upd 2) Tης εργασιακής μεταρρύθμισης υπεραμύνθηκε σήμερα (15/10) ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron κατά την πρώτη ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα τον Μάιο 2017.
Ο Macron υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας θα αρχίσουν να έχουν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην ανεργία εντός δύο ετών.
«Η ανεργία μειώνεται σήμερα.
Θα δείτε το πλήρες αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται επί του παρόντος από την κυβέρνηση το πολύ σε δύο χρόνια», σημείωσε.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Macron είχε υποσχεθεί να μειώσει το ποσοστό ανεργίας της Γαλλίας στο 7%, από περίπου 9,5% σήμερα.
Επίσης ανακοίνωσε απόψε ότι όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και διαπράττουν κάποιο αδίκημα «όποιο και αν είναι αυτό», θα απελαύνονται και υποσχέθηκε ότι θα φανεί «αδιάλλακτος» στο θέμα αυτό.
Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκε ο θάνατος δύο νεαρών γυναικών στη Μασσαλία οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από την έναν Τυνήσιο που είχε συλληφθεί δύο ημέρες νωρίτερα στη Λιόν αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος.
«Θα λάβουμε σκληρότερα μέτρα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει.
Εγώ, ανακάλυψα όπως κι εσείς αυτήν την υπόθεση. Για αυτό θέλω να είμαι αδιάλλακτος στο θέμα αυτό.
Όλες εκείνες και όλοι εκείνοι, οι παράτυποι αλλοδαποί, που διαπράττουν μια αξιόποινη πράξη, όποια κι αν είναι αυτή, θα απελαύνονται», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Σημείωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι σχέσεις της Γαλλίας με τις χώρες προέλευσης των προσώπων αυτών «δεν είναι ικανοποιητικές» επειδή οι χώρες αυτές δεν δέχονται τον επαναπατρισμό τους.
«Κατά συνέπεια, εδώ και πολλές εβδομάδες ζήτησα από τον υπουργό να συνάψει διμερείς συμφωνίες, το κάνει αυτήν την περίοδο, και να είναι πολύ πιο απαιτητικός σε αυτό το σημείο».
Ανακοίνωσε τέλος ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα προωθηθεί ένας νέος νόμος αναφορικά με τη μετανάστευση και το άσυλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης