Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θέτει την παραγωγή στο επίκεντρο του σχεδιασμού της – Κάλπες το 2019

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θέτει την παραγωγή στο επίκεντρο του σχεδιασμού της – Κάλπες το 2019
"H αντιπολίτευση της ΝΔ νομίζω ότι αγγίζει πλέον τα όρια της γραφικότητας", ανέφερε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος
«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί την παραγωγή, το αντίθετο, τη θέτει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της», υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα " Ελευθερία" της Λάρισας ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.
 Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση «με διευρυμένο διάλογο με την τοπική κοινωνία, προωθεί την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην πράξη, μέσα από σειρά δράσεων, πρωτοβουλιών και συνεργειών που βάζει στο επίκεντρο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και της βιομηχανίας και των ΜμΕ», ενώ άχει αφήσει πίσω της τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Τονίζει δε, πως αυτό «που για πρώτη φορά πραγματοποιεί μία κυβέρνηση στη χώρα, είναι ένας διευρυμένος διάλογος με την τοπική κοινωνία, όχι από τα γραφεία στην Αθήνα και κάθε υπουργό ξεχωριστά, αλλά συντονισμένα και με σχέδιο».
Αναφέρει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον αγροδιατροφικό τομέα ως όχημα ανάπτυξης για την χώρα, ενώ αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα σημειώνει  την κάλυψη σε σύντομο χρονικό διάστημα οφειλών κοινοτικών ενισχύσεων, την κατοχύρωση αφορολόγητου για τους επαγγελματίες αγρότες, ενώ αναφέρει πως εξασφαλίστηκε η μεταβατική περίοδος για την αγροτική ασφάλιση και έγιναν παρεμβάσεις για τους συναιτερισμους και τα συνδικαλιστικά όργανα.
Προσθέτει πως «ταυτόχρονα αξιοποιούμε μία σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20,με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ, που στοχεύει στην ανάταξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και τον αναπροσανατολισμό του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας προτύπου».
Κληθείς να μιλήσει για τα 43,7 δισεκατομμύρια που θα διατεθούν σε επιχειρήσεις στη Θεσσαλία, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δήλωση του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου ότι «η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με γνώμονα αν κάποιος αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στο κόμμα μας ή όχι.
Το 2016 προχωρήσαμε σε αύξηση του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη Θεσσαλία κατά 234%.
Και αυτό παρά τα εξαιρετικά σφιχτά δημοσιονομικά δεδομένα».
Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει μαζί με την ΕΤΕπ μία σειρά έργων για την επόμενη τριετία ύψους 7 δισ. ευρώ που θα φέρουν συνολικές επενδύσεις στην οικονομία άνω των 20 δισ. ευρώ, προχωρά η δημιουργία εθνικής αναπτυξιακής τράπεζας, ενώ για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ανέφερε  ότι στη Θεσσαλία, οι συνολικές υποβολές μέχρι τώρα ανέρχονται στα 134 εκατ. ευρώ, σε ποσοστό περίπου 7% των υποβολών της χώρας και μάλιστα, από αυτές, περίπου 80% αφορούν τον τομέα της Βιομηχανίας, μεταποίησης και αγροδιατροφής.
Στη Θεσσαλία, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, «διατίθενται ακόμα 401 εκατ. ευρώ μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος, ένα μέρος από αυτά δίνεται για σχέδια Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης με προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και αφορούν σημαντικά έργα υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος, βελτίωσης της εικόνας των πόλεων και φυσικά έργα που χρηματοδότησης τουριστικών επιχειρήσεων.
Στη Θεσσαλία, υπήρξαν υψηλού επιπέδου προτάσεις και από τις 124 που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν θετικά σχεδόν το 94% εξ αυτών. Οι 116 προσωρινοί δικαιούχοι θα επιδοτηθούν με 6,2 εκατ. ευρώ».
Για το έργο της εκτροπής του Αχελώου, αφού ανέφερε ότι «εδώ και δεκαετίες, έχει γίνει αντικείμενο ανεκπλήρωτων προεκλογικών υποσχέσεων και μιας συναλλαγής που έχει δημιουργήσει, πέρα από τα προβλήματα πολιτικής συμπεριφοράς και αξιοπιστίας, σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή», είπε πως «μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχει σχέδιο, αλλά και οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, με μείωση της κατανάλωσης μέσω μείωσης απωλειών και εξορθολογισμού μεθόδων άρδευσης. Αλλαγή του αρδευτικού μοντέλου και προσαρμογή της άρδευσης στις επιστημονικά προσδιορισμένες ανάγκες και αναφέρομαι σε έργα εγκεκριμένα ή έργα που ήδη υλοποιούνται».
Περαιτέρω, υπογράμμισε πως «οι θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, οι οποίες αποτυπώνονται και στους αριθμούς, επηρεάζουν σαφώς την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε πως παρά τα θετικά στοιχεία «ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και δεν πανηγυρίζουμε επειδή η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου 7 μονάδες γιατί ακόμα βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Η χώρα τα καταστροφικά χρόνια του μνημονίου έχασε σχεδόν το 25% του ΑΕΠ της, επομένως, σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για success story.
Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τη φορολογία και έχουμε ήδη περιγράψει ρεαλιστικούς στόχους για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που περιλαμβάνονται και στα αντίμετρα».
Σε ερώτηση για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το διαρκές αίτημα για εκλογές ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η αντιπολίτευση της ΝΔ νομίζω ότι αγγίζει πλέον τα όρια της γραφικότητας, αν δεν τα ξεπερνά.
Ο αρχηγός της έχει επιλέξει την πορεία του, έχει επιλέξει τους συμμάχους του, έχει μετουσιώσει τη ΝΔ σε ένα κομματικό υβρίδιο, σε ένα συνονθύλευμα ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι προσγειώθηκε στη χώρα τον Ιανουάριο του 2015.
Ας ακολουθήσει την πορεία που χάραξε και ας συνεχίσει να ζητάει εκλογές.
Η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες στη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, το φθινόπωρο του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης