Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq - Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες

Άνοδος στη Wall Street, σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq - Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες
Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ 3μηνου 2017
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (13/10/2017) η Wall Street, με τον Nasdaq να τερματίζει σε νέα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» σε άλλο ένα τρίμηνο με ισχυρά κέρδη για τις αμερικανικές εταιρείες.
Ο Dow Jones industrial average ενισχύθηκε κατά 0,13%, στι ς22.871,72 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,09% και έκλεισε στις 2.553,17 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,22% υψηλότερα, στις 6.605,80 μονάδες.
Οι τρεις δείκτες σημείωσαν ήπια κέρδη στο σύνολο της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,4% και ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,2%, με τους δύο δείκτες να τερματίζουν με θετικά πρόσημα για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 0,2%.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το γ’ τρίμηνο του 2017.
ΗBank of America ανακοίνωσε σήμερα μια σημαντική αύξηση κατά 13% στα κέρδη γ’ τριμήνου, στα 5,59 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η Wells Fargo ανέφερε μειωμένα κέρδη κατώτερα των προσδοκιών.
Η μετοχή της BofA ενισχύθηκε κατά 1,5%, ενώ της Wells Fargo σημείωσε «βουτιά» 2,8%.






Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στη διαμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής, σε μια αναζήτηση ενδείξεων σχετικά με το εάν θα μπορούσε να υπάρξει μία επιπλέον αύξηση των επιτοκίων από την εντός του 2017.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατέγραψε τον Σεπτέμβριο σημαντική άνοδο 2,2%, ανερχόμενος σε υψηλό έξι μηνών, καθώς οι πρόσφατοι τυφώνες «εκτόξευσαν» τις τιμές των καυσίμων.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Σεπτέμβριο, αν και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών, που ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 1,7%.
Την ίδια ώρα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ανήλθε σε υψηλά 13 ετών τον Οκτώβριο 2017, ξεπερνώντας μάλιστα τις προβλέψεις των οικονομολόγων, με τον σχετικό δείκτη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν να διαμορφώνεται στις 101,1 μονάδες, από 95,1 τον Σεπτέμβριο.
Οι επενδυτές παρακολούθησαν, παράλληλα, μια σειρά ομιλιών από αξιωματούχους της Fed.
Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Stanley Fischer, δήλωσε πως ο χαμηλός πληθωρισμός αποτελεί καλό λόγο για να είμαστε επιφυλακτικοί, ενώ τόνισε πως υπάρχει «καλή πιθανότητα» για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, δήλωσε πως η επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2% πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κεντρικής τράπεζας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, εξέφρασε την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάζει περιοδικά τον στόχο του πληθωρισμού.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε με κέρδη 1,7% σήμερα, στα 51,45 δολ. ανά βαρέλι, τερματίζοντας μάλιστα σε υψηλά δύο εβδομάδων, καθώς τόσο η παραγωγή όσο και τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση, υποδεικνύοντας μία πιο «σφιχτή» ενεργειακή αγορά, ενώ οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.
Στο σύνολο της εβδομάδας, το πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη άνω του 4%.
Εν τω μεταξύ, θετικά τον «μαύρο χρυσό» επηρέασε και η αβεβαιότητα γύρω από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ταυτόχρονα θα ζητήσει από το Κογκρέσο να καταθέσει προτάσεις προκειμένου να υπάρξει αναθεώρησή της.
Σε διάγγελμά του, ο Trump υποστήριξε ότι το Ιράν κυβερνιέται από ένα «φανατικό καθεστώς», ενώ υποστήριξε ότι η Τεχεράνη χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης