Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan: Η Fed πρέπει να επανεξετάζει περιοδικά τον στόχο για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Kaplan: Η Fed πρέπει να επανεξετάζει περιοδικά τον στόχο για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Συμφωνία πως οι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να είναι σταδιακές, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
Την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να επανεξετάζει περιοδικά τον στόχο του πληθωρισμού, δήλωσε σήμερα (13/10/2017) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
«Άλλες χώρες έχουν στρατηγικές αναθεωρήσεις που πραγματοποιούν ανά συγκεκριμένο αριθμό ετών προκειμένου να επανεξετάσουν τους στόχους τους… και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα υγιές πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ», δήλωσε ο Kaplan σε εκδήλωση στη Βοστώνη.
Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, ο Kaplan δήλωσε πως μεταξύ των αξιωματούχων της Fed υπάρχει συμφωνία πως οι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να είναι σταδιακές.
Όπως τόνισε, είναι λογική η επίδειξη λογικής ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς υπάρχει χρόνος, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτική της Fed θα παραμείνει διευκολυντική, ακόμη και εάν η κεντρική τράπεζα προβεί σε ένα επόμενο βήμα.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ έχει νόημα, αλλά τόνισε πως ανησυχεί για τις φορολογικές περικοπές που χρηματοδοτούνται από την άνοδο του χρέους στο ΑΕΠ.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας δήλωσε ακόμη ότι παρακολουθεί «πολύ προσεκτικά» για μια υπερβολική δημιουργία χρεών που συνδέεται με τις χαλαρές οικονομικές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης