Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την αύξηση της παραγωγικότητας

Lagarde: Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την αύξηση της παραγωγικότητας
Η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΔΝΤ, τόνισε η Lagarde 
Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την αύξηση της παραγωγικότητας και τη δυνητική παραγωγή, προκειμένου να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας για περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερα εισοδήματα, δήλωσε σήμερα (13/10/2017) η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, στη Σύνοδο Παγκόσμιας Τράπεζας - ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
«Μετά από χρόνια μέτριας απόδοσης, αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι ισχυρότερη αυτό το έτος, στο 3,6%», δήλωσε, παράλληλα, η Lagarde, αναφορικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε: «και αναμένουμε ότι αυτή η θετική δυναμική θα συνεχιστεί το 2018».
«Μας προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία - να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη και να την επεκτείνουμε σε όσους δεν έχουν ωφεληθεί ακόμα και να συμπεριλάβουμε όσους αποκλείονται ή κινδυνεύουν να αποκλειστούν», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Το καθήκον μας εντείνεται από τις γεωπολιτικές εντάσεις, την πολιτική αβεβαιότητα και, δυστυχώς, τις πρόσφατες καταστροφικές φυσικές καταστροφές.
Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης είπε κάποτε: “Η θεραπεία είναι θέμα χρόνου, αλλά μερικές φορές είναι και θέμα ευκαιρίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Lagarde.
«Επομένως, πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να φτάσουμε στην καρδιά μιας ισχυρότερης ανάκαμψης - προσπαθώντας να μετατρέψουμε μια πολλά υποσχόμενη ανάκαμψη σε μια διαρκή ευημερία για όλους τους πολίτες όλων των χωρών;», αναρωτήθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Όπως τόνισε, «βλέπει» τρεις προτεραιότητες: εστίαση στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, πιο αποφασιστική αντιμετώπιση των υπερβολικών ανισοτήτων και αντιμετώπιση των μεγάλων ανησυχιών των νέων.
Όπως δήλωσε η κορυφαία αξιωματούχος του ΔΝΤ, στον διασυνδεδεμένο κόσμο μας, οι χώρες ταξιδεύουν μαζί, αλλά σε διαφορετικές διαδρομές και με διαφορετικές ταχύτητες.
«Οι πολιτικές πρέπει να συμβαδίζουν», επεσήμανε.
Αυτό σημαίνει τη χρήση ενός προσαρμοσμένου συνδυασμού νομισματικών, δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών για την εδραίωση της ανάκαμψης και την αύξηση των προοπτικών ανάπτυξης.
Αναφερθείσα στην παγκόσμια ανισότητα, δήλωσε πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με επενδύσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση, αλλά και με την ενδυνάμωση των γυναικών. 
Σύμφωνα με τη Lagarde, η ενδυνάμωση των γυναικών θα μπορούσε να αλλάξει το… παιχνίδι σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Θα αυξήσει την ανάπτυξη, θα μειώσει την ανισότητα και θα στηρίξει την ποικιλομορφία», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ. 
Όσον αφορά στις ανησυχίες των νέων, η επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η συστηματική διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στις κυβερνήσεις και μειώνει την αναπτυξιακή δυναμική. 
Η Lagarde δήλωσε ακόμη ότι η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει όλους, αλλά οι μελλοντικές γενιές κινδυνεύουν περισσότερο. 
«Τους οφείλουμε μια οικονομία που δεν θα μαστίζεται από τις υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», υπογράμμισε. 
Η Lagarde τόνισε, παράλληλα, ότι η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΔΝΤ, το οποίο έχει βοηθήσει 120 χώρες σε αυτόν τον τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης