Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην πυρηνική συμφωνία θα οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος

Ιράν: Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην πυρηνική συμφωνία θα οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού κοινοβουλίου, Ali Larijani, τόνισε ότι κατά τους προηγούμενους μήνες, οι ΗΠΑ παραβίασαν επανειλημμένα την πυρηνική συμφωνία
Οξύτατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ άσκησε σήμερα (13/10) ο εκπρόσωπος του ιρανικού κοινοβουλίου, Ali Larijani, αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, τονίζοντας ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η Ουάσιγνκτον απέναντι στο σχετικό ζήτημα θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στη διεθνή κοινότητα.
Συγκεκριμένα, ο Larijani, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Vyacheslav Volodin, δήλωσε πως οι ΗΠΑ «έχουν ξεκινήσει μία δράση η οποία τελικά θα οδηγήσει σε διατραχή της διεθνούς κοινότητας», ενώ εν συνεχεία έθεσε ως παράδειγμα τις κυρώσεις που επέβαλαν το προηγούμενο διάστημα τόσο στην Τεχεράνη όσο και στη Μόσχα.
«Ένα παράδειγμα αυτών των δράσεων είναι οι κυρώσεις που επέβαλαν στον Ιράν και τη Ρωσία, καθώς και τα μέτρα που άρχισαν να λαμβάνουν υπό το πρίσμα της πυρηνικής συμφωνίας που έχουμε υπογράψει», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ιρανού εκπροσώπου.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι εάν η Ουάσινγκτον δε συμμορφωθεί με τη συμφωνία, αυτή θα καταρρεύσει, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι αμερικανοί παραβίασαν επανειλημμένα την πυρηνική συμφωνία».
Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump καλείται να ανακοινώσει ενώπιω της Γερουσίας εάν το Ιράν συμμορφώνεται πλήρως με τη συμφωνία, εγκρίνοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τη συνέχισή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης