Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Κανένα νέο μέτρο το 2018 – Βγαίνουμε οριστικά από την επιτροπεία

Τζανακόπουλος: Κανένα νέο μέτρο το 2018 – Βγαίνουμε οριστικά από την επιτροπεία
Δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες, οι εκλογές θα γίνουν το 2019 υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι το 2018 δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ και την εκτίμηση για μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
Σε δηλώσεις του στο real.gr ο κ.Τζανακόπουλος παρέπεμψε και στο ίδιο το ΔΝΤ, το οποίο υποστήριξε πως δεν ζητά νέα μέτρα από την Ελλάδα.
Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «κατ' επάγγελμα καταστροφολόγους μιας μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι βγαίνουμε οριστικά από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018».
«Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάκαμψη.
Επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, διανέμουμε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση και βάζουμε τα θεμέλια, ώστε να δημιουργήσουμε το νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα μετά τη Μνημόνια.
Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συμβάλουν οι δανειστές εφόσον τηρούν τα συμφωνηθέντα και αυτό θεωρώ ότι θα πράξει και το ΔΝΤ» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα υπερβαίνει τον στόχο ακόμη και μετά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και αντίστοιχη επίδοση θα σημειωθεί και το 2018, με δεδομένο μάλιστα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα επιταχυνθεί.
Σήμερα λοιπόν δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες.
Αυτές (οι εκλογές) θα γίνουν το 2019 με την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη με αφορμή και την ψηφοφορία στη Βουλή για το ν/σ για την ταυτότητα φύλου, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης προσχώρησε σε μια ακροδεξιά αντιπολιτευτική λογική που του επιβάλλεται από τους εσωτερικούς συσχετισμούς του κόμματος του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης