Διεθνή

Evans (Fed): O αδύναμος πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να μην είναι προσωρινό φαινόμενο

Evans (Fed): O αδύναμος πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να μην είναι προσωρινό φαινόμενο
Υπάρχουν περιθώρια για μια συζήτηση φέτος σχετικά με το εάν ή όχι είναι η κατάλληλη μια αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο
Ο αδύναμος πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να μην οφείλεται εξ ολοκλήρου σε προσωρινούς παράγοντες, δήλωσε σήμερα (11/10/2017) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σικάγο, Charles Evans.
Επικαλούμενος έρευνες σχετικά με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, ο Evans ανέφερε ότι τον καθιστούν «νευρικό» κάποιες από τις εξηγήσεις για τη χαμηλή αύξηση των τιμών που επικεντρώνονται σε προσωρινούς παράγοντες.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση στη Ζυρίχη, ο Evans δήλωσε επίσης ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή και σημείωσε ότι έχει σημειωθεί βελτίωση τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο Evans δήλωσε πως η Fed πρέπει να υιοθετήσει μια σταδιακή προσέγγιση στη διαδικασία εξομάλυνσης της επεκτατικής της νομισματικής πολιτικής.
Υπάρχουν «περιθώρια για μια πολύ ειλικρινή συζήτηση αργότερα αυτό το έτος σχετικά με το εάν ή όχι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αύξηση των επιτοκίων».
Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων πριν σημειωθεί μια αύξηση στον πληθωρισμό «ίσως να μην είναι πολύ εποικοδομητική».
«Η κατάσταση της οικονομίας είναι αρκετά ισχυρή, η ανεργία είναι χαμηλή, η αγορά εργασίας είναι καλή», πρόσθεσε.
«Είναι λογικό να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σταδιακά την πολιτική, καθώς εκτιμούμε το εάν ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο του 2%», τόνισε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης