Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Αυτό που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι η έξοδος από την κρίση

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Αυτό που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι η έξοδος από την κρίση
Οι ΑΝΕΛ τηρήσαμε συνεπή στάση στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι «αυτό που ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς» διατύπωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου αναφερόμενη στα δημοσιεύματα περί ρωγμής στη συγκυβέρνηση με αφορμή τη στάση των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Παπαδοπούλου υπερασπίστηκε τη στάση των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι έδειξαν συνέπεια στις αρχές και τις αξίες τους «παρά τη συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και ορισμένων ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα να μας εμφανίσουν ότι αλλάξαμε στάση».
Ως προς την καταψήφιση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου για την ταυτότητα φύλου, η κα. Παπαδοπούλου είπε ότι οι ΑΝΕΛ «τηρήσαμε συνεπή στάση και η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε τα επίμαχα άρθρα, διότι παρότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, θεωρούμε ότι το ηλικιακό όριο που τέθηκε στα 15 χρόνια είναι εξαιρετικά χαμηλό, όταν ο έφηβος δεν έχει προσδιορίσει ακόμη άλλες σοβαρές πτυχές της ταυτότητάς του».
«Σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα ζητήσαμε να εναρμονιστεί με τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας.
Αυτό δεν επετεύχθη, δεν είδαμε τις δικλείδες ασφαλείας για το ζήτημα της ψυχοσύνθεσης των παιδιών που είναι μεγίστης σημασίας, και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πρέπει να προχωρά σε γάμο και υιοθεσία, γι' αυτό καταψηφίσαμε τα συγκεκριμένα άρθρα» τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα δεδηλωμένης και ότι αυτή χάνεται «μόνο αν υπάρξει πρόταση μομφής».
«Αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αμφιβολία για το αν η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας, ας βρει τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα να καταθέσει πρόταση μομφής και να πάρει την απάντηση» είπε η κα.Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης