Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περισσότεροι από 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Γαλλία: Περισσότεροι από 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Λόγω της απεργίας παρέμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και πολλές δημόσιες υπηρεσίες
Περισσότεροι από 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στους δρόμους όλης της χώρας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου των εργαζομένων στο δημόσιο, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα, όπως το πάγωμα των μισθών τους και τις μειώσεις προσωπικού.
Σύμφωνα με το συνδικάτο, οργανώθηκαν συνολικά 130 διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις. Στις 70 μεγαλύτερες συμμετείχαν 400.000 άνθρωποι, οι 45.000 από αυτούς στο Παρίσι. Οι αστυνομικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας έκαναν λόγο για 26.000 διαδηλωτές.
Για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, όλα τα συνδικάτα είχαν καλέσει τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να απεργήσουν σήμερα και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που χαρακτηρίζονται "απαράδεκτα".
Λόγω της απεργίας παρέμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και πολλές δημόσιες υπηρεσίες.
Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία ανήλθε μόνο στο 17,5%, ωστόσο το συνδικάτο FSU υποστηρίζει ότι το ποσοστό ήταν 50%, δηλαδή ότι ένας στους δύο εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχε στην απεργία.
Όσον αφορά τις μεταφορές, το 30% των πτήσεων ακυρώθηκε για προληπτικούς λόγους επειδή απεργούσε το προσωπικό της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης