Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του στο ν/σ για την ταυτότητα φύλου

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του στο ν/σ για την ταυτότητα φύλου
Επιδίδεται σε μία προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της εικόνας ρευστότητας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, λόγω των διαρροών εντός του κόμματος και της καταψήφισης από τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝ.ΕΛ
Σε αναβρασμό βρίσκεται το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και την τροπολογία για την αποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το Μέγαρο Μαξίμου να επιδίδονται σε διττή επικοινωνιακή επιχείρηση αφενός υποβάθμισης των διαρροών αφετέρου μηνύματος προς τους «αντάρτες» ότι η στάση τους «δεν θα περάσει στα ψιλά».
Ενδεικτικά είναι όσα είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στους διαφωνούντες.
«Θα συζητήσουμε στα αρμόδια όργανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος, για να κάνουμε έναν απολογισμό της κοινοβουλευτικής μας εικόνας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε, βέβαια ότι δεν τίθεται θέμα επίπληξης ή επιβολής ποινής στους διαφωνούντες, αλλά όπως πρόσθεσε: «δεν τέθηκε θέμα πειθαρχίας αλλά πρέπει να δούμε και την επόμενη μέρα.
Μας απασχολεί η περαιτέρω ομογενοποίηση…» αναφερόμενος και στα νομοσχέδια που επίκεινται.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μία προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της εικόνας ρευστότητας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, λόγω των διαρροών εντός του κόμματος και της καταψήφισης από τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝ.ΕΛ, σπεύδοντας δια του κ. Ζαχαριάδη και της γραμματέας της Κ.Ο. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, να μεταδώσει κλίμα βεβαιότητας για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δηλώνοντας ότι «δεν φοβάται, αφού ο στόχος επετεύχθη» μιας το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ευρύτερη πλειοψηφία 171 βουλευτών, ενώ υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση «αποτιμά θετικά τη διαδικασία».
Ο κ. Ζαχαριάδης  μάλιστα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει κι άλλα νομοσχέδια για τα οποία μπορεί να μην έχει εξ αρχής την πλειοψηφία, ενώ απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα δημοσιογράφου για το πώς αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ που το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝ.ΕΛ καταψηφίζει νομοσχέδια που ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει ως αρχές του, όπως αυτό που όπως είπε ο ίδιος έχει ευρωπαϊκό - εκσυγχρονιστικό προσανατολισμό και προωθεί τα ατομικά δικαιώματα.
«Η συνεργασία έχει ως βάση την προγραμματική συμφωνία που έχει γίνει.  
Δεν είναι κυβέρνηση ιδεολογικής ενότητας.
Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια.
Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε ένα αριστερό κόμμα κ οι ΑΝ.ΕΛ ανήκουν στο πατριωτικό κέντρο», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ η κ. Θεοπεφτάτου άφησε να εννοηθεί ότι μία συνεργασία με ένα κόμμα με ίδιο ιδεολογικό προσανατολισμό δεν θα είχε νόημα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης