Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 29 σεντς για το πετρέλαιο, στα 49,58 δολ. ανά βαρέλι

Οριακά κέρδη 29 σεντς για το πετρέλαιο, στα 49,58 δολ. ανά βαρέλι
Εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω δράση για να εξισορροπήσει την αγορά 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (9/10/2017) το πετρέλαιο, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να λάβει περαιτέρω δράση για να εξισορροπήσει την αγορά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου 2017 στη Βιέννη, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η συμφωνία μείωσης της παραγωγής.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η αγορά εξισορροπείται, έχοντας σχεδόν «σβήσει» την υπερπροσφορά διυλισμένων προϊόντων.
Ο Barkindo ανέφερε επίσης ότι η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2017, ενώ η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ενδέχεται να παρουσιάσει περαιτέρω ανοδικές αναθεωρήσεις.
Χθες (8/10/), ο ίδιος είχε αναφέρει ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΟΠΕΚ να λάβει κάποια «έκτακτα μέτρα» για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με κέρδη 29 σεντς, στα 49,58 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το Brent κινείτο κατά 22 σεντς υψηλότερα, στα 55,84 δολ. ανά βαρέλι.
Νωρίτερα, το αργό είχε υποχωρήσει σε χαμηλά σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων και συγκεκριμένα στα 49,13 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το αργό κατέγραψε τις πρώτες του εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 4,6%.
Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, οι επενδυτές αναμένουν τα καθιερωμένα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες ήταν οι επιπτώσεις που προκάλεσε η πρόσφατη τροπική καταιγίδα «Nate» στην προσφορά και τη ζήτηση.
Οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού άρχισαν να επαναλειτουργούν μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω του τυφώνα.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένο και στις μηνιαίες εκθέσεις ποτ αναμένεται να ανακοινώσουν ο ΟΠΕΚ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναφορικά με τα επίπεδα των αποθεμάτων και τη ζήτηση που παρατηρείται απέναντι στον «μαύρο χρυσό».


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης