Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Alphabet ξεκινά εκστρατεία στις ΗΠΑ υπέρ της ασφάλειας των αυτοοδηγούμενων οχημάτων

tags :
Η Alphabet ξεκινά εκστρατεία στις ΗΠΑ υπέρ της ασφάλειας των αυτοοδηγούμενων οχημάτων
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως σε ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της χρήσης αυτοκινούμενων αυτοκινήτων
Η αυτοκινητιστική μονάδα Wayme της Alphabet και αρκετές ομάδες ξεκινούν μία εκστρατεία με στόχο να πείσουν τους σκεπτικιστές Αμερικανούς, που υποστηρίζουν την αξία και την ασφάλεια των μηχανοκίνητων οχημάτων, πως τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα είναι ασφαλή, καθώς το Κογκρέσο εξετάζει πώς θα εφαρμόσει την τεχνολογία των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.
Η εκστρατεία υποστηρίζει ότι τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των περισσότερων θανάτων από ατυχήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και να επιτρέψουν σε τυφλά άτομα ευρύτερη πρόσβαση στην προσωπική μεταφορά.
Η χώρα εξετάζει τον τρόπο εφαρμογής της ταχέως αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, με τους κριτικούς να υποστηρίζουν ότι το Κογκρέσο κινείται πολύ γρήγορα και δεν εξασφαλίζει αρκετές κριτήρια ασφαλείας.
Η Waymo, η οποία ξεκίνησε ως project της Google, δήλωσε ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην Αριζόνα, όπου η εταιρεία δοκιμάζει αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα.
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν είναι βέβαιοι για την ασφάλεια των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων.
Τον Μάρτιο 2017, η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA) δήλωσε ότι είχε διαπιστώσει ότι τα τρία τέταρτα των οδηγών των ΗΠΑ δήλωσαν ότι φοβούνται να επιβιβαστούν σε ένα αυτοοδηγούμενο όχημα.
Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Elaine Chao, προέτρεψε την Silicon Valley, το Ντιτρόιτ και όλους τους εμπλεκόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύσουν και να βοηθήσουν στην εκπαίδευση ενός σκεπτικού κοινού, σχετικά με τα οφέλη της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Waymo, John Krafcik, δήλωσε σε ένα blog:
"Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και περιέργεια για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα - και υπάρχει κάποια σύγχυση".
Πρόσθεσε ότι "η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ασφάλειας στους δρόμους μας σήμερα".
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως σε ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της χρήσης αυτοκινούμενων αυτοκινήτων χωρίς ανθρώπινο έλεγχο, ένα μέτρο που επίσης απαγορεύει στις πολιτείες να επιβάλλουν ρυθμιστικά οδικά μπλοκ.
Το νομοσχέδιο πρέπει ακόμη να εξασφαλίσει την πλήρη ψήφο της Γερουσίας, αλλά μάλλον δείχνει ότι έχει περάσει.
Η General Motors, η Alphabet, η Ford Motor και άλλοι έχουν ασκήσει πίεση για τη νομοθεσία ορόσημο, ενώ οι ομάδες ασφάλειας έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν να αγωνίζονται για αλλαγές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης