Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brown Brothers Harriman: Οι αγορές αποτιμούν την πιθανότητα αύξησης επιτοκίων από τη Fed τον 12/2017

Brown Brothers Harriman: Οι αγορές αποτιμούν την πιθανότητα αύξησης επιτοκίων από τη Fed τον 12/2017
Σύμφωνα με τους αναλυτές της BBH, η σχετική εξέλιξη έχει ήδη αποτυπωθεί στις αγορές πριν καν πραγματοποιηθεί
«Τα επιτόκια των ΗΠΑ έχουν προσαρμοστεί και η εκτίμηση για αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2017 έχει συγκεντρώσει το 80% των πιθανοτήτων», αναφέρουν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman, οι οποίοι τονίζουν πως οι αγορές έχουν αρχίσει να αποδέχονται πλέον το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve στο τέλος του 2017.
Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιοι «έκει βρίσκεται η πρόκληση», καθώς η σχετική πρόβλεψη έχει ήδη αποτυπωθεί στις αγορές με το ερώτηση που τίθεται να είναι από που θα λάβει πλέον ώθηση το αμερικανικό δολάριο προκειμένου να σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
«Μία σημαντική πηγή ώθησης μπορεί να προκύψει από την επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ», υπογραμμίζουν οι αναλυτές της BBH, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παρά τις τρεις πιθανές αυξήσεις επιτοκίων το τρέχον έτος, το ζήτημα πλέον τίθεται στο τι θα συμβεί το 2018.
Ωστόσο, η αγορά αμφισβητεί έντονα το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε τρις ακόμα αυξήσεις το επόμενο έτος, όπως εκτιμούν αρκετοί αξιωματούχοι της τράπεζας, με το βασικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο κομμάτι της απασχόλησης.
Παρά το γεγονός ότι η αγορά εργασίας δέχθηκε πλήγμα από τους πρόσφατους τυφώνες, «δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφιβολίας ότι η αναδυόμενη δυναμική και βελτίωση της αγοράς εργασίας έχει λήξει», ενώ οι αναλυτές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω επιτάχυνση στους ρυθμούς ανόδου.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν αρνητικά την αγορά εργασίας, «οι ωριαίοι μισθοί παρέμειναν αμετάβλητοι», ενώ παράλληλα ενδέχεται να αυξηθεί το χάσμα μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων υπαλλήλων.
«Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι η αναθεώρηση επί τα βελτίω των ωριαίων κερδών τον Αύγστο στο 2,7% από το 2,5% δεν ήταν λανθασμένη», αναφέρει η BBH, προσθέτοντας ότι αποτελεί τον ισχυρότερο ρυθμό ανόδου από το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης