Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο ηγέτης της Καταλονίας Puigdemont δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε διακήρυξη της ανεξαρτησίας

Reuters: Ο ηγέτης της Καταλονίας Puigdemont δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε διακήρυξη της ανεξαρτησίας
"Δεν είναι μονομερής ενέργεια, προβλέπεται από τον νόμο του δημοψηφίσματος και απλά τον νόμο εφαρμόζουμε" ανέφερε ο ηγέτης της Καταλονίας, C. Puigdemont

Η Καταλονία θα εφαρμόσει τον νόμο του δημοψηφίσματος διακηρύσσοντας την ανεξαρτησία της δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή 8/10 ο ηγέτης της Carles Puigdemont, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Η διακήρυξη της ανεξαρτησίας, που εμείς δεν αποκαλούμε μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας, προβλέπεται από τον νόμο του δημοψηφίσματος ως εφαρμογή του αποτελέσματός του και απλά θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος" εξήγησε ο κυβερνήτης της Καταλονίας σε τηλεοπτική εκπομπή της Catalonia TV3.
Η καταλανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πάνω από το 90% των ανθρώπων που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα, ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία.
Το δημοψήφισμα κηρύχθηκε άκυρο από τις ισπανικές αρχές και η συμμετοχή ήταν μόνο 43%.
Το καταλανικό δίκαιο ανοίγει τον δρόμο στο τοπικό κοινοβούλιο, καθώς προβλέπει ότι μπορεί να γίνει η διακήρυξη της ανεξαρτησίας 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της καταλανικής εκλογικής επιτροπής ότι επικράτησε το "ναι" στο δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης