Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Το 2018 θα έρθουν νέα μέτρα λιτότητας 1,9 δισ ευρώ - Νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα

Σταϊκούρας (ΝΔ): Το 2018 θα έρθουν νέα μέτρα λιτότητας 1,9 δισ ευρώ - Νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα
Τα περί εξόδου από τα Μνημόνια είναι απλά, ένα ακόμη αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα
Την εκτίμησή του ότι το 2018 θα έρθουν νέα μέτρα λιτότητας εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε συνέντευξή του στην Βραδινή της Κυριακής ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ προβλέπει ότι το ύψος των μέτρων θα αγγίξει τα 1,9 δισ. ευρώ και θα προέλθει από «νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, κατάργηση φοροαπαλλαγών, πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες».
Τονίζει δε ότι τα περί εξόδου από τα Μνημόνια, είναι, απλά, ένα ακόμη αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα.
«Ίσως σε αυτό το έργο να παίξουν περισσότεροι του ενός καθώς επί της ουσίας, η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει και η χώρα θα τελεί υπό "στενό κορσέ", όπως και αν αυτός ονομασθεί, επί μακρά σειρά ετών».
Αναφερόμενος στο οικονομικό σχέδιο της ΝΔ που προβλέπει σημαντικές μειώσεις φόρων τονίζει πως «θα δεσμευθούμε στην υλοποίηση ενός συνεκτικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων –εντός και εκτός του Προγράμματος– για μετά το 2018, η επιτυχής υλοποίηση του οποίου θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης από τις σημερινές εκτιμήσεις των Θεσμών, που θα προσεγγίζουν και θα υπερβαίνουν την αναπτυξιακή δυναμική που καταγραφόταν στις δικές τους εκθέσεις το 2014.
Η αύξηση του πλούτου θα συμβάλει στη βελτίωση της βιωσιμότητας του Χρέους, οδηγώντας στη σταδιακή μείωση των δημοσιονομικών στόχων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης