Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild am Sonntag: Πτώση κατά μία μονάδα καταγράφουν τα κόμματα της Τζαμάικα - Σε έκτακτο συνέδριο το CDU

Bild am Sonntag: Πτώση κατά μία μονάδα καταγράφουν τα κόμματα της Τζαμάικα - Σε έκτακτο συνέδριο το CDU
Οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας προειδοποιούν τη Merkel να μην παρασυρθεί από τα «αριστερά τεχνάσματα» των Πρασίνων για την κυβερνητική συμμαχία
Πτώση κατά μία μονάδα καταγράφουν ήδη τα ποσοστά των κομμάτων που αναμένεται να σχηματίσουν την περίφημη κυβέρνηση Τζαμάικα σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid που δημοσιεύει η Bild am Sonntag.
Δύο μόλις εβδομάδες μετά τις γερμανικές εκλογές και πριν η καγκελάριος Merkel σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τους Φιλελεύθερους και τους Πρασίνους τα ποσοστά των των τριών μειώνονται με τους Χριστιανοδημοκράτες να συγκεντρώνουν την προτίμηση του 32% των ψηφοφόρων, οι Φιλελεύθεροι του 10% και οι Πράσινοι το 9%.
Ελαφρώς κερδισμένοι εμφανίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες, που ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 22%.
Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στο 12% και το Αριστερό κόμμα (die Linke) στο 10%.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 52% θεωρεί πως ο «συνασπισμός Τζαμάικα» θα λάβει αποφάσεις που θα ωφελήσουν το περιβάλλον, τρεις στους τέσσερις (34%) διαφωνούν, ενώ 14% δεν εξέφρασαν γνώμη.

Σε έκτακτο συνέδριο οδηγείται το CDU

Στο μεταξύ, η γερμανίδα καγκελάριος δέχθηκε να οδηγησει το κόμμα της, το CDU σε έκτακτο συνέδριο.
«Κυβερνητική συμμαχία CDU, CSU, Πρασίνων και FDP σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα, είπε η καγκελάριος. γι’ αυτό στηρίζω πλήρως την προσδοκία να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε μια τέτοια συμφωνία σ’ ένα συνέδριο», τόνισε.
Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας ωστόσο προειδοποιεί να μην παρασυρθεί η Κεντροδεξιά από τα «αριστερά τεχνάσματα» στις επικείμενες διαβουλεύσεις με τους Πράσινους για την κυβερνητική συμμαχία.
«Το γεγονός ότι τα κόμματα της Ένωσης, οι Φιλελεύθεροι κι οι Πράσινοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε όλα όσα προωθεί η αριστερή ιδεολογία σ’ αυτή τη χώρα», διεμήνυσε ο νέος επικεφαλής του CSU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης