Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild : Έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του SPD στο συνέδριο του Δεκεμβρίου ο Schulz

Bild : Έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του SPD στο συνέδριο του Δεκεμβρίου ο Schulz
Η υποψηφιότητα του θα ανακοινωθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, την 15η Οκτωβρίου
Παρά την κακή εμφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου για την καγκελαρία ο επικεφαλής του SPD Martin Schulz εμφανίζεται αποφασισμένος να παραμείνει στην ηγεσία και να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο.
Σε συνέντευξη του στη γερμανική Bild am Sonntag, ο Schulz δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι το αξίωμα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, την 15η Οκτωβρίου.
«Στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος.
Δεν το συνδέω αυτό με οποιονδήποτε όρο ή με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη ενός Landtag (τοπικό κοινοβούλιο)», τόνισε.
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, σημειώνοντας ότι μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία κατάφερε να ενώσει τις διάφορες τάσεις στο SPD.
Μετά τις προηγούμενες εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, το 2013, σχηματίστηκε ένας κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (49 έδρες) και των Πρασίνων (20 έδρες) στην τοπική Βουλή, με πλειοψηφία μιας έδρας. Αλλά όταν η βουλευτής των Πρασίνων Elke Tvesten αποχώρησε από το κόμμα και εντάχθηκε στην Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης Stefan Vail προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τη 15η Οκτωβρίου.
Ο Martin Schulz κέρδισε την ηγεσία του SPD και ορίστηκε υποψήφιός του για την καγκελαρία τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης