Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Χρειάζεται νέα αύξηση των επιτοκίων, λόγω της «σφιχτής» αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ

tags :
Rosengren (Fed):   Χρειάζεται νέα αύξηση των επιτοκίων, λόγω της «σφιχτής» αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ
Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο και αναμένεται να το πράξει και πάλι το Δεκέμβριο 2017
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να αυξήσει σταδιακά τα επιτόκια, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες μία «ιδιαίτερα σφιχτής» αγοράς εργασίας στη χώρα, ειδάλλως τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη, τόνισε σήμερα (7/10) πρόεδρος της Fed Βοστόνης Eric Rosengren.
Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει την περαιτέρω βελτίωση των στοιχείων αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ μετά την πτώση της ανεργίας στο 4,2% τον Σεπτέμβριο 2017, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2001.
Ο αξιωματούχος της Fed αναμένει μάλιστα ποσοστά ανεργίας, τα οποία χαρακτηρίζει μη βιώσιμα μακροπρόθεσμα.
«Η συνετή διαχείριση του κινδύνου θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη σταδιακήχζα κατάργηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος  μίας  πρόωρης ανακοπής της τρέχουσας οικονομικής ανάκαμψης»,  σημείωσε ο Rosengren, στο Διεθνές Ατλαντικό Οικονομικό Συνέδριο στο Μόντρεαλ.
Εκτίμησε δε ότι θα συνεχιστούν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο και αναμένεται να το πράξει και πάλι το Δεκέμβριο 2017.
Ο πληθωρισμός κάτω του στόχου έχει οδηγήσει την ίδια ώρα κάποιους αξιωματούχους της Fed σε στάση αναμονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης