Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Εντάχθηκαν 1.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Παπαδημητρίου: Εντάχθηκαν 1.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) που πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί στη Λάρισα θα επισκεφτεί την Τρίτη (10/10) ο  Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου
Την ικανοποίησή του από την απήχηση της λειτουργίας την Κέντρων ενημέρωσης δανειοληπτών εξέφρασε από την Κοζάνη ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, αναφέροντας ότι «μέχρι σήμερα 1500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανεβάσει στο σύστημα ένα από τα αρχεία που είναι απαραίτητα».
Ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του ταξιδιού που πραγματοποιεί σε Κιλκίς και Κοζάνη.
Μίλησε για συνεχή αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποστήριξης των κέντρων, όπου θα μπορούν οι δανειολήπτες να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και ό,τι αφορά τις σχέσεις και υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, σημειώνοντας μάλιστα ότι όσο δημιουργούνται καινούργια κέντρα υποστήριξης δανειοληπτών τόσο περισσότερο οι μικροοφειλέτες θα επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό μηχανισμό αυτό.
Ο υπουργό, αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού στην λειτουργία ορισμένων κέντρων , τόνισε πως αυτό θα διευθετηθεί στο προσεχές διάστημα, ενώ για τα κόκκινα δάνεια που αγοράζουν σε χαμηλή τιμή τα ξένα funds σημείωσε πως «έχουμε συμφωνήσει με τις τράπεζες να πουλούν τα δάνεια τους σε επιχειρήσεις που θα τα διαχειριστούν», ενώ υπενθύμισε την δέσμευση της κυβέρνησης ότι «η πρώτη κατοικία δεν θα πωληθεί σε ξένα funds».
Σημειώνεται ότι την προσεχή Τρίτη, στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία, ο Υπουργός θα επισκεφτεί το ΚΕΥΔ που πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί στη Λάρισα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης