Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα έτοιμη να δοκιμάσει πύραυλο μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ

Η Β. Κορέα έτοιμη να δοκιμάσει πύραυλο μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ
ι εντάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, από τότε που η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε μια σειρά δοκιμών
Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα πύραυλο μεγάλης εμβέλειας ο οποίος μπορεί να φτάσει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, όπως ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος επιστρέφοντας από επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.
Ο Anton Morozov, μέλος της ρωσικής κατώτερης έδρας της επιτροπής διεθνών υποθέσεων του κοινοβουλίου, και δύο άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Πιονγιάνγκ από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας.
"Ετοιμάζονται για νέες δοκιμές ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.
Μας έδωσαν ακόμη και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλος τους μπορεί να χτυπήσει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ ", ανέφερε ο Morozov.
"Από όσο καταλαβαίνουμε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν ένα ακόμη πυραύλων μεγάλης απόστασης στο εγγύς μέλλον.
Και γενικά, η διάθεσή τους είναι μάλλον επιθετική".
Οι παρατηρήσεις του Morozov οδήγησαν στην αύξηση των τιμών των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν με την προοπτική νέων δοκιμών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, που μετατοπίστηκαν στις αγορές ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας.
Το Reuters που κάνει την αποκάλυψη, δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα λεγόμενα του Morozo, ενώ δεν διευκρίνισε ποιοι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι του έδωσαν τις πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμασία.
Η αντιπροσωπεία του είχε συναντήσεις "υψηλού επιπέδου" στην Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενη τη ρωσική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.
Οι εντάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, από τότε που η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε μια σειρά δοκιμών.
Υπήρξε επίσης μια ανταλλαγή σκληρής ρητορικής μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απείλησε να "καταστρέψει εντελώς" τη Βόρεια Κορέα εάν απει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un απάντησε λέγοντας ότι ο Trump  θα πληρώσει ακριβά για την απειλή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης