Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προοδευτική: Πρόσκληση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30/10/17

Προοδευτική: Πρόσκληση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30/10/17
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο με την παρούσα πρόσκληση καλεί τους Μετόχους της Εταιρείας σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 10 Νοεμβρίου 2017
Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τους μετόχους η «Προοδευτική Α.Τ.Ε.» τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:
«Σύμφωνα με το νόμο 2190/1920 και το Καταστατικό της Εταιρείας, πλαίσιο της ορθής κι έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, και βάσει των άρθρων 4.1.2 & 4.1.4.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών , η Προοδευτική Α.Τ.Ε. ανακοινώνει , μέσω σχετικής αναρτήσεως στην επίσημη Ιστοσελίδα της εταιρείας www.proodeftiki.gr, καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την Ημερομηνία Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, για ημέρα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09.00, στα γραφεία της εταιρείας, επί της Σπύρου Τρικούπη 60, 114 73. προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του παρακάτω μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης:
Εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών Ελεγκτών – Λογιστών, μελών του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών, για τον έλεγχο της χρήσης 2017 και καθορισμός της αμοιβής τους.
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο με την παρούσα πρόσκληση καλεί τους Μετόχους της Εταιρείας σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 10 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 π.μ., στον ίδιο χώρο.
Σύμφωνα με τα άρθρα 26 παραγρ. 2β και 28α του Κ.Ν. 2190/1920 όπως τροποποιήθηκαν και προστέθηκαν αντιστοίχως με τα άρθρα 3 και 5 του N. 3884/2010 και ισχύουν η Εταιρεία ενημερώνει και τους μετόχους τα ακόλουθα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι της Εταιρείας στο αρχείο των Άϋλων Τίτλων της Εταιρείας, το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ» (ΕΧΑΕ) κατά την έναρξης της πέμπτης (5ης) ημέρας που προηγείται της συνεδρίασης, ήτοι την 25η Οκτωβρίου 2017 (ημερομηνία καταγραφής).
Η σχετική έγγραφη βεβαίωση απόδειξης της μετοχικής ιδιότητας εκδιδόμενη από την ΕΧΑΕ πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την τρίτη (3η) ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι την 27η Οκτωβρίου 2017.
Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός της ίδιας προθεσμίας να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Στην Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 10ης Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, μπορούν να συμμετέχουν οι μέτοχοι υπό τις ίδιες ανωτέρω τυπικές προϋποθέσεις. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει υφίσταται κατά την έναρξη της 6ης Νοεμβρίου 2017 για την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ήτοι της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Επαναληπτικής Συνέλευσης αντίστοιχα (ημερομηνία καταγραφής επαναληπτικών γενικών συνελεύσεων).
Η σχετική έγγραφη βεβαίωση απόδειξης της μετοχικής ιδιότητας εκδιδόμενη από την ΕΧΑΕ πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την τρίτη (3η) ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης, ήτοι την 7η Νοεμβρίου 2017.
Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός των ανωτέρω προθεσμιών να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνο όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 28α του Κ.Ν. 2190/1920 ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο κατόπιν άδειας της.
Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και την ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης