Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς: Στοχεύει σε ετήσιες χρηματοδοτήσεις 5 δισ. ευρώ προς την πραγματική οικονομία το 2020

Πειραιώς: Στοχεύει σε ετήσιες χρηματοδοτήσεις 5 δισ. ευρώ προς την πραγματική οικονομία το 2020
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας είναι 17%, υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο
Στα 5 δισ. ευρώ ετησίως στοχεύει να αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις της προς την πραγματική οικονομία η Τράπεζα Πειραιώς από το 2020, όπως επανέλαβε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο senior director του ιδρύματος, Αθανάσιος Βλαχόπουλος, μιλώντας από το βήμα του 2ου Thessaloniki Summit.
"Το 2015 και το 2016 η Τράπεζα διοχέτευσε στην πραγματική οικονομία πάνω από 2 δισ. ευρώ ετησίως.
Στόχος μας είναι η ετήσια αύξηση των χρηματοδοτήσεων ώς το 2020, ώστε να φτάσουν στα 5 δισ. ευρώ ετησίως, από 2 δισ. το 2016" υπενθύμισε και πρόσθεσε: "'Εχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου της, η Τράπεζα δεσμεύεται να στηρίξει τις επιχειρήσεις που προάγουν τον εξωστρεφή χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας, όσες παρέχουν υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας, όσες συμβάλουν στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης και όσες στηρίζουν την ανάπτυξη καινοτόμων δραστηριοτήτων.
Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας και των στόχων της Ατζέντας 2020, να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην εθνική ανασυγκρότηση".
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Τράπεζα έχει δεσμευτεί να διοχετεύσει στην πραγματική οικονομία πάνω από 700 εκατ. ευρώ -μαζί με την ίδια συμμετοχή- σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από τη νέα χρηματοδοτική στήριξη, που της παρέχεται εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ETAA).
"Η συμβολή μας στην επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης θα έρθει μέσω δράσεων που έχουμε στο business plan μας και μέσα από τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, τα logistics, η τεχνολογία και οι υποδομές, στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Τραπεζικής, μιας πρωτοποριακής υπηρεσίας για τα τραπεζικά δεδομένα" πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι ο αναμενόμενος αναπτυξιακός κύκλος για την Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι είναι μακριά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πέρασμα της χώρας σε νέα αναπτυξιακή εποχή θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο τραπεζικό σύστημα.
"Οι τράπεζες μπορούμε και θέλουμε να στηρίξουμε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο, που θα βασίζεται στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Αυτοί οι τομείς θα πρέπει να γίνουν το στρατηγικό πλεονέκτημα της οικονομίας μας" σημείωσε και υπογράμμισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει προς αυτή την κατεύθυνση.
"Πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά; Αρκετές βάσεις έχουν μπει.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας είναι 17%, υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Έχουμε σταθερή διοίκηση, πελατολόγιο πάνω από 5 εκατ. άτομα, το μεγαλύτερο δίκτυο και έχουμε χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με ισχυρούς διεθνείς οργανισμούς όπως η ΕΤΕπ, το ΕΤαΕ και η ETAA" τόνισε και συμπλήρωσε ότι η Τράπεζα εκφράζει σταθερή πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και τις ικανότητες του Έλληνα επιχειρηματία.
Το 2ο Thessaloniki Summit διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και έχει τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και του ‘Enterprise Europe Network Hellas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης