Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Αποχώρηση από την Καταλονία εξετάζει η Caixabank σε περίπτωση κήρυξης της ανεξαρτησίας

FT: Αποχώρηση από την Καταλονία εξετάζει η Caixabank σε περίπτωση κήρυξης της ανεξαρτησίας
Σε συμβολικό επίπεδο, πιθανή απόφαση της Caixabank να μεταφέρει την έδρα της θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την Καταλονία
Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Καταλονία εξετάζει η τράπεζα Caixabank σε περίπτωση μονομερούς κήρυξης ανεξαρτησίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.
Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας εδρεύει στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα διατηρήσει τα κεντρικά της γραφεία στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ωστόσο ενδεχομένως να μεταφέρει τη νομική έδρα ώστε να προστατέψει τα συμφέροντα των καταθετών.
Σε συμβολικό επίπεδο, πιθανή απόφαση της Caixabank να μεταφέρει την έδρα της εκτός Βαρκελώνης, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την Καταλονία, υπογραμμίζουν οι Financial Times.
Η Caixabank ήδη έχει ισχυρή παρουσία στη Μαδρίτη.
Η τράπεζα έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες της για τις εξελίξεις από την Τρίτη, σε εσωτερική ενημέρωση του προσωπικού, στον απόηχο των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισπανικών μέσω ενημέρωσης και η Banco Sabadell, η άλλη μεγάλη τράπεζα της Καταλονίας, θα εξετάσει το ενδεχόμενο μετακίνησής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης